23 April 2013

Ik heb veel plezier in mijn werk. De verhouding tussen privé en werk is wat mij betreft ook prima in orde. Ik kan het over het algemeen erg goed vinden met mijn collega’s. Mijn arbeidsvoorwaarden zijn, zeker voor deze tijd, niet verkeerd te noemen. Ik krijg volop de ruimte om opleidingen te volgen. Kortom, ik heb het prima naar mijn zin op dit moment.

 

Een mooie zeilboot op een azuurblauwe zee

 

En daar zit precies het probleem ‘..op dit moment..’. Ik heb het momenteel erg goed naar mijn zin, maar ik heb geen flauw idee waar ik over 5 jaar mee bezig ben of, belangrijker nog, mee bezig wil zijn. Het voelt alsof ik op een mooi zeilschip zit, midden in een azuurblauwe zee, met een lekker windje. Ik heb echter geen idee wat ik met die zeilen aan moet. Oftewel, ik word gestuurd door de wind. In plaats van zelf de koers te bepalen, word ik geleefd door de waan van de dag. 

 

Het fijne hieraan is dat ik niets heb vastgelegd. De toekomst is een verassing ‘ik zie wel waar het schip strand’. Geen sleur of het gevoel dat ik vastzit. Niets van dat alles! Minder prettig is dat ik, ondanks die fijne wind en die mooie boot niet weet of ik uiteindelijk op de mooiste bestemming aankom. Sterker nog, ik weet nog niet hoe die mooiste bestemming eruit moet zien voor mij.

 

Bijzondere plek

 

Zoals ik weleens vaker heb verteld werk ik op een bijzondere plek. Ik ben niet alleen bezig met wat ik leuk vind, namelijk online marketing, maar ik ben ook omringd met collega’s die zich bezig houden met leren en ontwikkelen. Mensen die bovenstaand verhaal feilloos aanvoelen en mij daarop hebben gewezen (vandaar dit blog). Mijn collega’s vertellen me om stil te staan bij wat ik zelf wil, een plan te maken voor mezelf voor de komende jaren en geven me opdrachten mee om hier actief mee aan de slag te gaan. Meer kun je volgens mij niet wensen als het aankomt op leren en ontwikkelen. 

 

Ontmoet mijn collega’s

 

Ik realiseer me echter wel dat lang niet iedereen dit soort collega’s heeft. En daarom wil ik je aan die van mij voorstellen. Kijk rond op dit blog om te zien over wie ik het heb en wat ze allemaal doen. Ze helpen je alvast door hun kennis en ervaring te delen, maar als je een specifieke vraag hebt kun je ook altijd contact met ze opnemen.

Expert

Erik de Vries