12 Juli 2016

Van de week kwam mijn collega langs om haar prachtige pasgeboren dochter te showen, een plaatje! Lekker egocentrisch als ik ben, moest ik wel meteen terugdenken aan de periode dat we in de gelukkige omstandigheid waren dat we zelf kinderen kregen. Een knappe dochter en een fantastische zoon, twee kids waar ik iedere dag trots op ben. Ook de déjà vu momenten van al die situaties, waar je eigenlijk niet weet wat te doen, schoten door mij heen.

 

Hoewel déjà vu momenten, zelfs nu ze een stuk ouder zijn, heb ik nog steeds diverse momenten dat ik denk: waar is de ‘Help button’. Effe drukken op die ‘Valkenhoff Help Button’ en de juiste hulp voor mijn neus en in mijn handen had mij goed geholpen bij al die momenten, waar ik er weer geen bal van snapte wat te doen. Dus als ze niet konden slapen of weer eens met hun handjes ergens aan zaten, wat resulteerde in een dvd speler die iets anders deed dan voorheen, met mooie strepen over je tv scherm. Ook dat leuke moment dat ze gaan praten, maar dan ook nooit meer ophouden. En dan als klap op de vuurpijl de onnavolgbare acties in de puberteit.

 

Als we daar de ‘help button’ hadden gehad met Performance Support, dan hadden er minder potten en pannen door de kamer gevlogen wanneer mijn vrouw en ik tijdens een goed gesprek besloten wat de beste keuze in het opvoeden was.

 

Vergeleken met het leven als ouder is het leven als gebruiker van een applicatie wel wat overzichtelijker. Als je geluk hebt, heeft jouw organisatie besloten om bij de geboorte van de nieuwste applicatie Electronic Performance Support (EPSS) in te richten. Dus als je van die momenten hebt waar je even niet meer weet welke handeling uit te voeren, of als je niet meer weet hoe dat proces ook alweer in elkaar steekt, dan kies je de ‘Help’ en krijg je de hulp die je nodig hebt. Die hulp is dan aangepast aan de eisen en wensen van jou als gebruiker. Wil je hulp in de vaardigheid, pak je de e-learning (simulatie) die je doorloopt of die je laat zien hoe je het moet doen. Heb je liever even een korte uitleg, dan pak je de QRC (Quick Reference Card).

 

Wat ook handig is, is dat er bij sommige EPSS tools hulp komt op momenten dat je zelf nog niet door hebt dat het nodig is. Bijvoorbeeld aanvullingen of tips als je specifieke velden moet invullen en je data invoert die afwijkt van wat je regelmatig doet (Automated Business improvement).

 

Dit alles was ook handig geweest als ik weer eens opvoedkundig de mist in ging.

 

De kracht van EPSS is ook dat het zorgt voor een consistente informatievoorziening binnen de organisatie hoe de applicaties optimaal toe te passen. Wijzigingen in de Performance Support middelen kunnen integraal worden doorgevoerd en zijn direct beschikbaar voor de eindgebruiker.

 

Wil je wat meer weten kijk dan eens bij de marktleiders voor meer informatie.

 

Dan vraag ik in de tussentijd of ze een Performance Support app kunnen maken voor ouders!