02 Mei 2014

Het professionaliseren van mensen en organisaties is mijn passie, vooral gericht op de (samen)werking van business en IT. Dat doe ik nu in mijn rol als manager bij Capgemini Academy, het ontwikkelinstituut voor IT en IM vakmanschap. Mijn ervaring is dat er vaak spraakverwarring is tussen gebruikers en opdrachtgevers bij de business en de IT professionals. Hierdoor mist het vertrouwen in de samenwerking.

 

Frameworks en standaarden bieden een gemeenschappelijke taal om die samenwerking te verbeteren. Capgemini gelooft in het werken met en aan standaarden. Dat hebben we ook altijd gedaan, zoals ook in de Open Group.

Daarom ben ik ook gaan meewerken aan de vertaling en introductie van het e-Competence Framework in Nederland. Dit framework beschrijft de IT rollen, competenties en niveaus. In dit filmpje geef ik een korte toelichting op het e-Competence Framework.