• Wat is Data?

  Data is een verzamelnaam voor digitale gegevens over bedrijfsprocessen, klanten en producten. Denk hierbij aan financiële rapporten, de klantgegevens in je CRM en de informatie op je website. Maar ook de e-mails van al je medewerkers, nieuwsbrieven, de chats van de klantenservice en de gegevens van alle software binnen de organisatie. 

  Doordat bedrijven steeds meer online zakendoen en medewerkers vaker vanuit de cloud samenwerken, neemt de hoeveelheid gegevens met de dag toe. Gegevens verzamelen, opslaan, beveiligen en analyseren wordt hierdoor een cruciaal onderdeel van de organisatie. 

   

  Waarom is Data zo belangrijk? 

  Iedereen weet dat Data belangrijk is. Wie er veel mee werkt, is op de hoogte van de ongekende kansen en mogelijkheden van Data. Voor wie er minder bekend mee is, delen we tien redenen waarom het zo belangrijk is om er kennis van te hebben en het goed in te zetten. 

  1. Bron van informatie. Data is een belangrijke bron van informatie. Het helpt om nieuwe inzichten op te doen en om gedegen beslissingen te nemen, ondersteund door data en niet enkel door gut feeling. 

  2. Innovatie. Data is het hart van Artificial Intelligence. Door te investeren in nieuwe technieken als Machine Learning en Deep Learning, blijf je als organisatie innoveren en kan AI potentieel werk uit handen nemen. 

  3. Concurrentievoordeel. De juiste Data verzamelen en dit op een slimme manier inzetten, kan een groot concurrentievoordeel opleveren. 

  4. Klantinzicht. Data stelt organisaties in staat om dieper inzicht te krijgen in wie hun klanten zijn en waar ze behoefte aan hebben. 

  5. Efficiënte processen. Data kan bedrijfsprocessen optimaliseren en kosten verlagen. Bijvoorbeeld door voorraden te monitoren en realtime-productie in te plannen.

  6. Betere prognoses. Met een grote hoeveelheid Data uit het verleden kun je voorspellende analyses doen. Hierdoor kun je op scenario’s en trends anticiperen.

  7. Klantenservice. De klantenservice levert veel informatie op waar je als organisatie je voordeel uit kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan feedback en veelgestelde vragen.

  8. Groeien met Data. Data laat zien hoe je organisatie kan groeien. Bijvoorbeeld welke markten interessant zijn of waar de middelen het beste besteed kunnen worden. 

  9. Risicobeheer. Bepaalde gegevens helpen om risico’s te identificeren en in kaart te brengen. Hierdoor kun je proactief reageren en potentiële problemen voor zijn. 

  10. Compliance en rapportage. Er zijn veel wetten en industriestandaarden over welke gegevens je moet opslaan en op welke manier. Je ontkomt dus niet aan Data.
    

  Waarom is leren over Data zo belangrijk? 

  Data is zeer waardevol voor organisaties. Toch vinden veel organisaties het ingewikkeld om hun Data optimaal te benutten. Weten welke Data je verzamelt, en vooral hoe je deze gebruikt, vergt nu eenmaal veel kennis en ervaring. Er zijn vele verschillende methodes en technieken die je onder de knie moet hebben. 

  Daarnaast moet je weten hoe je Datamodellen ontwikkelt, traint en hier de juiste analyses uit haalt. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je deze kennis inzet, zonder dat het in handen van concurrenten valt. 

  Voordat je als organisatie de vruchten van Data plukt, valt er dus veel te leren. Dat geldt ook voor individuen die graag als Data Professional aan de slag gaan. Om de juiste kennis en vaardigheden op te doen, biedt Capgemini Academy diverse trainingen. 
   

  Voor wie is een Data training interessant? 

  De Data-trainingen van Capgemini Academy zijn interessant voor mensen die meer uit Data willen halen. In het bijzonder:

  Bij inschrijving gaan we ervan uit dat je hbo werk- en denkniveau hebt. 

   

  De Data Trainingen van Capgemini Academy

  De Data Trainingen van Capgemini Academy zijn onder te verdelen in vier categorieën: Data Management, Data Analytics, Data Engineer en Microsoft Data. Per categorie leggen we kort uit wat het inhoudt. Door op de link te klikken, kom je bij de bijbehorende trainingen. 

  Data Science & Analytics 

  Bij een Data Science & Analytics training leer je hoe je gegevens verzamelt, analyseert en transformeert tot waardevolle informatie. Capgemini Academy biedt verscheidene trainingen op elk niveau. Het aanbod varieert van brede trainingen zoals Data Analytics en Statistiek in Datagedreven organisaties tot specialistische trainingen zoals Machine Learning in Python.

  Data Management

  Tijdens een Data Management training leer je hoe je Data effectief en efficiënt kunt beheren, onderhouden, actualiseren en beveiligen. Hiermee zorg je dat de Data in jouw organisatie compleet, betrouwbaar en tijdig beschikbaar zal zijn voor diverse toepassingen. 

  Capgemini Academy biedt vele trainingen voor zowel beginnende als gevorderde Data Managers. Van de Introductie Data Modellering tot de Master Data Management & Reference Data.

  Data Engineer

  Bij een Data Engineer-training leer je wat je nodig hebt om een goede Data Engineer te zijn. Zo leer je hoe je waarde kunt halen uit grote hoeveelheden Data. Vervolgens leer je om de gegevens te organiseren, beheren en beschikbaar te maken voor zakelijke doeleinden. 

  Of je nu junior of senior bent, met onze trainingen doe je nog meer Data-kennis en vaardigheden op. Bijvoorbeeld op het gebied van ETL, Big Data, SQL en Source Data Integration

  Microsoft Data

  Bij een Microsoft Data-training leer je om de Data-oplossingen en technologieën van Microsoft te gebruiken. We geven momenteel drie trainingen: Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure, Data Engineering on Microsoft Azure, Microsoft Power BI Data Analist en DP-900. Daarnaast kunnen we op aanvraag iedere Microsoft Data training incompany leveren.

  Afhankelijk van de training die je kiest, leer je om Data te ontsluiten, nieuwe inzichten te verkrijgen en Machine Learning-oplossingen in de cloud te bouwen. 

   

  Waarom Capgemini Academy? 

  • Onderdeel van één van de grootste, meest innovatieve IT-dienstverleners ter wereld.

  • Groot trainingsaanbod: zowel volledig online als klassikaal beschikbaar. 

  • De meeste trainingen zijn inclusief certificering en examen. 

  • Trainers met passie, didactische vaardigheden en ruime praktijkervaring als IT-professional.

  • Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,7.
    

  Ervaren Data-trainers

  Onze trainers zijn gespecialiseerd in Data Management. Ze zijn opgeleid, volledig gecertificeerd en werken zelf in de branche. Met plezier delen ze hun kennis, ervaring en enthousiasme met jou. Daarnaast kunnen ze de theorie goed koppelen aan de praktijk. Even voorstellen:

  Ton Godtschalk: Trainer Data Management & Data Science & Analytics  
  “Een training moet ook gewoon leuk zijn.” 

  Shelly van Erp: Trainer Data Science & Analytics
  ''Deelnemers zien glunderen als het kwartje valt, dat geeft mij energie.''

  Gert-Jan Kooren: Trainer Data Management
  “De theorie is precies dat: theorie. Het helpt je om anders naar de praktijk te leren kijken. En daar gaat het om."

  Camille de Valk: Trainer Data Science & Analytics
  “Het is gewoon geweldig dat je bij sommige deelnemers aan hun gezicht kan zien of ze het niet begrijpen, of mooier nog, wanneer ze het wel begrijpen!”

  Martijn Heinen: Trainer Data Management
  "Data is geen doel, maar een middel. Als data op de juiste manier wordt gebruikt is het een zeer krachtig middel."

   

  Klassikaal, online, blended en incompany 

  Bij Capgemini Academy leer je op een manier die bij jou past. Klassikaal, online of liever een combinatie (blended)? De meeste trainingen kun je ook incompany volgen: binnen je eigen organisatie. Om het leren nog leuker en effectiever te maken, gebruiken we verschillende tools. Denk aan video’s, games, quizjes, webinars en praktijkcases. En met vragen kun je altijd terecht bij jouw trainer. 

  Officieel Data-certificaat

  Een aantal Data trainingen leidden tot certificering. Op de detailpagina’s van deze trainingen vind je hierover meer informatie.
   

  Data training op maat voor organisaties

  Data is een onderwerp dat de hele organisatie aangaat, niet slechts de dataspecialisten. Daarom is het verstandig om alle teams, of in elk geval de teams die nog niet bekend zijn met Data, een training te laten volgen. Bijvoorbeeld over wat je met Data kunt doen, hoe je belangrijke gegevens beveiligt en wat de rollen van de dataspecialisten precies inhouden. 

  Bij Capgemini Academy is het mogelijk om een Data-training op maat samen te stellen. Vertel ons wat jouw mensen graag willen leren, wat het huidige en gewenste kennisniveau is en hoeveel deelnemers je verwacht. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken en een trainingsvoorstel te ontvangen.