IT’er worden is een realistische optie

Het afgelopen jaar was op zijn zachtst gezegd bijzonder. Voor veel mensen was 2020 zelfs een jaar van ingrijpende veranderingen. Ook onze maatschappij en de arbeidsmarkt zijn, wellicht voorgoed, veranderd vorig jaar. Banen verdwenen en er kwamen nieuwe banen bij. Terwijl de behoefte aan bepaalde beroepen sterk terugliep, konden de professionals in andere bedrijfstakken niet aangesleept worden. Wat was de impact van de Covid-19 pandemie op de IT markt en wat zijn de vooruitzichten voor huidige en toekomstige IT’ers?

 

De impact van COVID19 op de IT

Hoewel ook de IT harde klappen heeft moeten incasseren tijdens de crisis van het afgelopen jaar lijkt de schade vooralsnog beperkt.

 

“Natuurlijk heeft Covid-19 effect gehad op de IT industrie, maar wel in mindere maten dan bijvoorbeeld op de reisbranch, de luchtvaart en de horeca.” zegt Ernst van Dam, Directeur van Capgemini Academy.

 

“Op een aantal vlakken heeft de IT sector moeten incasseren in het afgelopen jaar. Bij veel bedrijven ging in maart vorig jaar gelijk de rem erop. Tegelijkertijd heeft onze branch een boost gekregen door het feit dat ineens iedereen ging thuiswerken. Denk aan al die applicaties die daarbij gebruikt zijn, plotseling opgeschaald en veilig gemaakt moesten worden en aan hogere gebruikerseisen moesten voldoen. Ook de e-commerce sector heeft in veel gevallen een sprong vooruit gemaakt in de afgelopen 12 maanden”.

 

De impact op de IT-opleidingsmarkt

De crisis heeft ook een behoorlijke impact gehad op de opleidingsmarkt, zegt van Dam:

 

“Uiteraard hebben wij er ook flink wat van gemerkt. Naast het feit dat veel organisaties de hand op de knip houden tijdens een crisis en even minder geld uitgeven aan de ontwikkeling van hun mensen, zagen we ook direct na de invoering van de eerste coronamaatregelen een piek in de vraag naar trainingen en onderwijs op afstand. Gelukkig waren wij bij Capgemini Academy al in een vergevorderd stadium met het volledig online aanbieden van ons portfolio. Wij hebben hierdoor in ongekend tempo al onze trainingen online kunnen aanbieden.”

 

De impact op de IT arbeidsmarkt

Alhoewel er zeker gevolgen zijn voor de werkgelegenheid in de IT, verwacht van Dam dat er meer een verschuiving dan een krimp zal plaatsvinden de komende maanden en jaren.

 

“Wat we vooral zien is dat de behoefte aan het soort IT’er is veranderd in het afgelopen jaar. Zo is de behoefte aan beheerders duidelijk afgenomen. Dit komt omdat veel organisaties hun IT operatie verkleinen en nieuwe ontwikkelingen uitstellen om kosten te besparen. Tegelijkertijd zien we dat de vraag naar bijvoorbeeld software developers, business analisten en data specialisten juist toeneemt”.

 

Het aantal vacatures in de IT is volgens van Dam onverminderd hoog: “We hebben een kleine afname in het totaal aantal IT-vacatures gezien tijdens de crisis, maar dat er veel behoefte is aan goed opgeleide IT-professionals staat als een paal boven water. Inmiddels zitten we alweer maanden in de groei en ik verwacht niet dat dit op korte termijn verandert. Aan ons nu de taak om IT’ers en niet IT’ers te begeleiden naar een succesvolle toekomst in onze branche.”

 

IT-er worden is een realistische optie en WeReskillNL helpt je op weg

Een carriere in de IT is een uitstekende, en bovendien realistische optie, volgens van Dam:

 

“Of je nu al jaren ervaring hebt in de IT, of dat je net komt kijken, ik ben ervan overtuigd dat je met een juiste voorbereiding een heel mooie toekomst kunt hebben in de IT. Uiteraard is het hierbij van belang dat je je richt op een specialisatie waar nu en in de toekomst veel behoefte aan is.”

 

“Wij zien dat het zowel voor IT’ers als voor mensen die in andere sectoren werkzaam zijn (geweest) soms lastig is om een toekomst in de IT te plannen. Wij gaan deze mensen daarom verder helpen. Met ons programma ‘WeReskillNL’ gaan we dit jaar (toekomstige) IT’ers helpen om de eerste stap te zetten naar een succesvolle toekomst in de IT. We doen dit door het aanbieden van onze nieuwe Reskill Tracks, waarmee onze cursisten efficient en effectief worden omgeschoold tot IT-professional. Iedere track gaat van start met een uitgebreide intake, waarna we de track geheel op maat maken voor de cursist. Hierdoor weten we zeker dat de impact van de track maximaal is.

 

De Reskill Tracks van Capgemini Academy

De eerste Reskill Tracks staan inmiddels online en in de komende weken volgen er nog veel meer. De tracks richten zich op vakgebieden waar nu en in de toekomst veel behoefte aan is. Iedere track start met een intake en wordt vervolgens op maat ingericht voor iedere cursist. Hierdoor garanderen we dat de track naadloos aansluit op de behoeften en wensen van onze cursisten.

 

Wil jij in 2021 de sprong wagen naar de IT? Of ben je al werkzaam in de IT, maar wil je overstappen naar een ander vakgebied of specialisatie? Check dan snel ons groeiende aanbod aan Reskill Tracks en start je toekomst in de IT vandaag nog!