UWV en Capgemini Academy op Talentenjacht!

Omscholing is dé oplossing om IT vacatures in te vullen

 

Software engineers, data analisten, cloud experts en architecten, waar vind je die tegenwoordig? Maar liefst 50% van alle IT vacatures staat lang open. De Boston Consulting Group verwacht dat er in 2021 in Nederland niet minder dan 60.000 vacatures voor IT’ers open zullen staan. Volgens de Intelligence Group bestaat 14% van de meest schaarse functies op de arbeidsmarkt uit IT functies.

 

UWV en Capgemini slaan de handen ineen

Veel bedrijven en instellingen in Nederland concurreren met elkaar om ervaren IT’ers. Het aantal schoolverlaters is laag en ervaren IT’ers zijn steeds lastiger om te vinden. Hierdoor staan vacatures steeds langer open. Het is dus hoog tijd om een nieuwe doelgroep aan te boren. UWV en Capgemini Academy hebben de handen ineengeslagen en bieden een uniek reskill programma aan om zo aan de grote vraag naar goede en ervaren IT’ers te kunnen voldoen.

 

Neem contact met ons op!

 

Werkzoekenden snel en effectief opleiden tot IT toppers

Voor groepen toekomstige IT toppers heeft Capgemini Academy een uniek didactisch concept ontwikkeld, waarmee werkzoekenden effectief worden omgeschoold naar een IT functie én direct ingewerkt worden. Het opleidingsprogramma is gebaseerd op ‘experiential learning’. Leren door te doen dus. Deelnemers ontvangen op de eerste dag een uitdagende en realistische opdracht, waar ze gedurende het hele traject aan werken. De theorie wordt vervolgens aangeboden als deze nodig is. Op deze manier maken deelnemers de opgedane kennis direct eigen en blijft het hangen. Een vak-coach en een personal-coach begeleiden het traject. Hiermee verzekeren we dat zowel de harde als de zachte vaardigheden worden opgedaan die nodig zijn om succesvol te zijn als IT’er. Het traject wordt uitgevoerd met de IT procedures en technieken van uw bedrijf of instelling.

UWV Scholingsbudget

Capgemini Academy is door UWV benoemd tot erkend trainingsinstituut voor het omscholen naar ICT. Dit betekent dat in veel gevallen werkzoekenden, die momenteel een WW, WIA of Wajong uitkering van UWV ontvangen, de omscholingskosten van UWV vergoed krijgen. Tijdens onze samenwerking checken kandidaten bij UWV of ze aan de voorwaarden van UWV voldoen en in aanmerking komen voor het scholingsbudget. Vervolgens adviseren wij u hierover, zodat we dit kunnen meenemen bij de selectie van kandidaten voor het omscholingstraject.

 

Ook voor individuele werkzoekenden is omscholing een goede optie

We helpen ook individuele werkzoekenden om te scholen tot IT’er. Check alle Reskill Tracks en start je nieuwe carriere vandaag nog!

 

Check hier al de Capgemini Academy Reskill Tracks

 

Bent u op zoek naar nieuwe IT talent? Dan horen we heel graag van u. Vul ons contactformulier in en we komen direct bij u terug om te bespreken hoe we u verder kunnen helpen.