• SAP-divisie Capgemini vaart wel bij SAP Anytime, Anyplace


    Karin van Veelen-Hoogakker is People Manager bij de SAP-divisie van Capgemini. Ze merkte dat diepgaande klassikale SAP-opleidingen niet meer werden ingepland, vanwege de hoge kosten en het feit dat Capgemini zijn medewerkers beschikbaar wil houden voor een inzet bij klanten. Samen met de Academy bedacht ze een oplossing. En die kwam er: SAP Anytime, Anyplace.

     

    “Onze divisie telt ongeveer 200 professionals en wordt elke maand verrijkt met zo’n twee nieuwe Young Professionals. Ambitieuze starters die snel en goed opgeleid moeten worden, zodat ze snel inzetbaar zijn. Dat ging dan vaak ten koste van de opleiding. Daarom ontwikkelde de Academy SAP Anytime, Anyplace. Dit is een blended vorm van opleiden, waarbij cursisten in de cloud altijd en overal aan hun SAP-opleiding kunnen werken en per week recht hebben op 1,5 uur coaching.

     

    Het is precies wat we nodig hebben voor een goed continuïteit. Onze consultants kunnen altijd en overal inloggen op de leeromgeving en werken aan de opdrachten op momenten die hun het best uitkomen. Werken en leren zijn dus meer met elkaar verweven en dat is heel plezierig. Ook meer ervaren collegae met een inzet zijn op deze manier weer in staat om naast hun inzet een SAP-opleiding te volgen. Ze kunnen directe collega’s even raadplegen als ze ergens tegenaan lopen. En wat ik vooral erg goed vind is dat ze in een echte SAP-omgeving werken, dat bieden de meeste on-line trainingen niet. Die zijn vooral theoretisch georiënteerd. SAP Anytime, Anyplace is een echte hands-on training en daar leer je toch het meest van. Prima geregeld allemaal.