• Amsterdam Vernieuwen en Verbeteren


   

   

  Maak een keuze uit de trainingen uit de vakgebieden voor Vernieuwen en Verbeteren, speciaal voor de Gemeente Amsterdam.

  Klik op de startdatum van je keuze om naar het inschrijfformulier te gaan.

  Voor alle trainingen geldt dat deze doorgaan onder voorbehoud van het minimum aantal van 8 deelnemers.

  Voor het inschrijven is toestemming van je manager vereist.

  Ketenregie

  Portfolio- en Risicomanagement

   

   

   

  Ketenregie

  Duur in dagen2 (4 ochtenden) 
  Prijs per deelnemer€ 1.014,00
  Prijs per Examen Voucher€ 0,00
  Totale prijs per deelnemer€ 1.014,00
   Deze training gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 8.
  Voor inschrijving is goedkeuring nodig van je manager. 
  BeschrijvingDe IV van Gemeente Amsterdam is steeds meer onderdeel van organisatie-overstijgende ketens en/of samenwerkingsverbanden met andere gemeentes, instellingen, platformen en leveranciers. In een keten spelen per definitie meerdere belangen van ketenpartners een rol.

  Keten- of netwerksamenwerking kent dan ook vele voordelen, maar hoe kun je effectief IV-ketens regisseren zonder doorzettingsmacht?
  In deze training gaan we in op het onderwerp Ketenregie vanuit IV-perspectief. De opleiding richt zich enerzijds op kennis hoe je IV-ketens opzet, aanstuurt en verbetert. Anderzijds gaat de training ook over vaardigheden om ketens te besturen zonder doorzettingsmacht (we noemen dit horizontaal leiderschap).

  De training is gericht op de specifieke situatie van de gemeente Amsterdam en sluit aan bij bestaande werkwijzes en ontwikkelingen (bestuursopdracht, agile werken, etc.)
  DoelgroepDemand managers
  Informatiemanagers
  Keten informatiemanagers
  TrainerHans Breukhoven
  Startdata

  volgt

  LocatieVirtueel MsTeams
   

  Klik hier om in te schrijven

   

   

   

   

   


   

  Portfolio- en Risicomanagement

  Duur in dagen2 (4 ochtenden) 
  Prijs per deelnemer€ 1.267,50
  Prijs per Examen Voucher€ 0,00
  Totale prijs per deelnemer€ 1.267,50
   Deze training gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 8.
  Voor inschrijving is goedkeuring nodig van je manager. 
  BeschrijvingPortfolio management heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een essentiële discipline binnen Amsterdam om inzicht, overzicht en controle te houden op IV-investeringen en projecten. Hierbij gaat het er om optimale waarde uit de portfolio te creëren waarbij risico’s effectief gemanaged worden door actief te sturen op samenhang, afhankelijkheden en risico-profiel.

  In deze training gaan we in op twee vormen van portfolio management: APM (applicatieportfolio management) en PPM (project portfoliomanagement). Beide disciplines zijn gerelateerd en hebben synergie wanneer in samenhang opgepakt.

  De opleiding zal gegeven worden rekening houdend met Amsterdam specifieke uitvoering van het APM/PPM-proces. Ook de link en samenhang met OKR’s wordt meegenomen in de training.

  De training wordt gegeven door Hans Breukhoven. Hans heeft eerder in opleidingen voor de Gemeente Amsterdam het “amsterdam-specifieke” PPM proces getraind bij deelnemers.  In overleg zal er ook een Portfoliomanager (of 2) van de Gemeente Amsterdam betrokken worden bij de uitvoering van deze training. 
  DoelgroepDe training richt zich op de doelgroep binnen Amsterdam die te maken heeft met portfolio management, maar niet per se portfoliomanager is. De insteek is “wat mag ik van portfolio management verwachten en wat verwacht portfolio management van mijn rol?”:
  - Demand managers
  - Informatiemanagers
  - Keteninformatiemanagers
  (voor deelnemers die al eerder de korte intro op portfoliomanagement hebben gevolgd geldt een vrijstelling voor de eerste sessie)
  TrainerHans Breukhoven
  Startdatavolgt
  LocatieVirtueel MsTeams
   

  Klik hier om in te schrijven