• Architectuur, dinosaurus of Pokémon Go


  Dit webinar is uitgesteld tot nader datum. Houd deze website in de gaten voor een nieuwe datum.

   

  “Help! Ik wil innoveren, maar IT werkt niet mee.” Een veel gehoorde uitspraak bij organisaties deze dagen. Iedereen lijkt wel de nieuwe Uber, Airbnb of Tesla te willen zijn. Of op z’n minst iets van disruptive technologieën willen toepassen in zijn organisatie. Een gave app, een Pokémon Go-achtige toepassing, een datascientist die ingewikkelde verbanden uit onmogelijke hoeveelheden data haalt. Het inzetten van cloud, blockchain of IoT. Het toepassen van DevOps om veel sneller te kunnen reageren op de business. We dromen er allemaal wel eens van..

   

  Maar dan komt ons geweten en fluistert: we kunnen onze bronsystemen helemaal niet snel genoeg en veilig genoeg ontsluiten voor deze toepassingen. En we hebben zoveel operationele problemen op te lossen en projecten lopen, we hebben helemaal geen tijd voor innovaties. Al onze meerjarenplannen vragen ook andere dingen van ons. En met innovaties kunnen we de beloofde dienstverlening aan de business en SLA’s niet nakomen. Uiteindelijk blijft het dan bij dromen..

   

  Kan architectuur ons hier nu eigenlijk bij helpen? Ervoor zorgen dat we wel meer ruimte en mogelijkheden hebben voor innovaties? En hoe dan? Of is juist werken onder architectuur een belemmerende factor? En gaat het om ‘in control’ zijn als organisatie? Is dat wat ons bezig moet houden?

   

  Schrijf je nu in en luister naar het webinar over de Capgemini-benadering van innoveren ónder architectuur. Misschien wel het vliegwiel waar we zo hard naar op zoek zijn.

   

  Over Judith Kennes:

  "Gelukkige mensen overal, dat is wat ik wil. Tijdens mijn werk als enterprise architect ontmoet ik mensen die teleurgesteld  zijn in de informatietechnologie. Ze zeggen dat het hun werk moeilijk maakt, waardoor het meer tijd in beslag neemt en minder waardevol is. Andere mensen die ik ontmoet zijn niet echt ontevreden, maar maken gewoon niet van het volledige potentieel van IT-systemen gebruik. In beide gevallen presteren organisaties niet op hun best.

  Ik ben ervan overtuigd dat we met IT ons werkzame leven veel handiger kunnen inrichten. Je ziet het overal om ons heen: zie hoe gemakkelijk het was om mij hier te vinden? Wat organisaties nodig hebben, is een duidelijk doel en visie, een duidelijk begrip van een ondersteunende digitale strategie en de mensen die het lef hebben om deze strategie en de nieuwe manier van werken te realiseren. Ik maak gebruik van enterprise architectuur om organisaties zich dit te laten beseffen."

   

   

 • geen tweets gevonden.