• De verhalen achter Fit 4 Future


  Leuk die campagne van Capgemini Academy, maar wat doen de mensen van Capgemini Academy met Fit 4 Future? 

   

  Gedurende de Fit 4 Future campagne deze zomer zullen verschillende medewerkers van Capgemini Academy hun verhaal vertellen over Fit 4 Future.

  Iedere week vind je hier nieuwe verhalen. Iedere dinsdag en vrijdag een kort interview met een medewerker.


  Zelf een sportarmband krijgen of een training winnen ter waarde van €1000, bekijk de actiepagina.


  Interview met Lex van der Helm, Trainer en Consultant

  Terug van vakantie. Lekker het hoofd leeg gemaakt. Fris, klaar voor nieuwe uitdagingen. Veel gelopen en mijn oude hobby sportklimmen weer opgepakt.  3 kilo afgevallen. Volgende week begint het volleyballen weer. Straks mijn tussentijdse jaarbeoordeling doen, mooie gelegenheid om even na te denken over wat ik aan opleiding wil gaan doen en welke uitdagingen ik aan wil.

   

  Ik voel me fit, ik ben fit!

   


  Interview met Marc van Leeuwen, Digital Learning & Performance Support consultant

  De wereld verandert, steeds sneller, met positieve en negatieve trends. Fit4Future betekent voor mij dat ik zelf en mijn persoonlijke en professionele omgeving in staat zijn met deze veranderingen mee te bewegen en daaraan positief te kunnen bijdragen.

  Ooit heb ik een strandstoel gehuurd. Het duurde een kwartiertje, toen ben ik weer de zee in gedoken. Ik hou van bewegen. Ik wandel dagelijks een à twee uur met mijn hond. Voor korte afstanden pak ik altijd de fiets, voor langere afstanden liefst het openbaar vervoer. Meer beweging, en minder uitstoot, om zo ook voor de toekomst het milieu fit te houden.

  Na een lange dag achter een beeldscherm pak ik graag nog even de racefiets - in de winter een oude spinfiets op zolder. Om mijn hoofd even leeg te maken en weer nieuwe energie op te doen. Bijvoorbeeld om ontwikkelingen binnen mijn vakgebied - digitaal leren en performance support - bij te houden. Meestal via digitale media zoals sociale media, webinars, e-learnings en MOOC's. Zo leer ik bij als ontwikkelaar en gebruiker tegelijkertijd. Helaas wel weer achter een beeldscherm.


  Interview met Renate van den Berg, Medewerker Client Office

   

  Fit 4 Future betekent voor mij zowel lichamelijk en geestelijk fit zijn en vooral blijven. Daarin is balans belangrijk, want je bereikt dit niet met alleen sporten.

  Door te letten op mijn voeding en mezelf uit te dagen in de sportschool, verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond en word ik uitgedaagd om continue te verbeteren. Bewegen zorgt dus op elk vlak voor verbetering, want tenslotte is stilstaan … achteruit gaan!

  Door een goede balans bevordert de passie en professionaliteit van mijn werk en ben ik in staat om continue te leren en mezelf te blijven uitdagen en te verbeteren.

   

  Plezier, voldoening en uitdaging zijn dan ook de kernwoorden van mij/ mijn werk.


  Interview met Petra Hendriksen, Manager Portfolio

  Fit 4 Future betekent voor mij zorgen dat ik mijn ogen en oren openhoud voor de ontwikkelingen in mijn vakgebied. Dat vakgebied is voor mij wat er gebeurt op het gebied van digitalisering en didactiek (en ook de combinatie daarvan). Dit inspireert mij, zorgt dat ik creatief blijf, dat ik plezier houd ik mijn werk en dat ik aansluiting houd met mijn vakgenoten.

   

  Ik zorg dat ik fit blijf op veel verschillende manieren. Ik houd social media in de gaten op mijn vakgebied om te zien “what is hot and what is not”. Ik lees blogs en artikelen voor een klein beetje inhoudelijke verdieping. Vooral leer ik veel van gesprekken met collega’s, met partners (vooral als het start ups zijn), met klanten. Ik ben met een vrijwilligersinitiatief gestart met een groep learning consultants in Nederland, om langdurig werklozen en vluchtelingen te wijzen op de mogelijkheden van gratis online leren. Dit geeft mij heel veel inspiratie en nieuwe skills: door (samen) te doen leer je van elkaar. En natuurlijk volg ik ook opleidingen. Afgelopen periode heb ik de Change Management Foundation training gedaan, gewoon om weer eens op te frissen wat ik vroeger op de universiteit heb geleerd en te horen welke nieuwe theorieën nu als maatgevend gelden. Onlangs heb ik ook een korte training Creatiespiraal gedaan, een inspirerende sessie die mij hielp om mijn doelen scherper te stellen en concreter uitvoerbaar te maken. De volgende training die ik wil gaan doen is Agile Product Owner of SAFE, omdat bijna alle bedrijven tegenwoordig steeds meer met Agile gaan werken en de uitdaging vooral is hoe de business en IT hierin samenwerken. Ik wil leren van de docent, maar vooral van de andere cursisten over waar ze bij hun organisaties tegenaan lopen. Dus ik ga graag naar een open rooster training overdag, waar veel cursisten van veel verschillende organisaties naartoe gaan.

   

  Ik merk dat ik door fit te blijven makkelijk kan schakelen collega’s en klanten, want ik begrijp waar ze het over hebben en kan antwoord geven op vragen. Nog leuker is het als ik ze kan verrassen met nieuwe ideeën of inzichten, bijvoorbeeld in de blogs die ik schrijf, webinars die ik verzorg of gesprekken met klanten die ik voor. Hierdoor voel ik mij waardevol, dat geeft energie. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, gelukkig niet. En ik besef me heel goed dat het vooral aan mijzelf is om fit te blijven, wil ik lol houden in mijn werk en nieuwe kansen ontdekken om te groeien, te leren en waardevol te blijven voor onze klanten en cursisten.


   

  Interview met Leo Kouwenhoven, Managing consultant Business Technology​

   

  Klanten zijn bezig met het bouwen van hun toekomst en ik mag daar als coach een steentje aan bijdragen! Mijn cursisten voelen de aankomende (rol) veranderingen, soms met vrees, maar meestal met vertrouwen. Maar hoe blijf ik van waarde voor mijn baas? Deze vraag krijg ik steeds meer.
  Bij een klant mocht ik eens een lezing geven over de toekomst van functioneel ontwerp rol… Dat betekent dat ik zelf ook fit voor de toekomst moet zijn. Best intensief! Ik bewaak de trends in mijn vakgebied, en bezoek vak-meetings in het land (bijvoorbeeld bij de IIBA en het Requirements kenniscentrum).
  Op die meetings kom ik mijn oud-cursisten soms weer tegen en kan ik even bijpraten. Ook de doelen van de maatwerktrainingen voor mijn klanten (soms zijn dat workshops, soms individuele trajecten) geven me een goed beeld van waar we naartoe gaan. Geen training is hetzelfde, steeds weer nieuwe accenten en onderwerpen!

   

  En hoe blijf ik fysiek fit?
  Een echte sporter ben ik niet, wel elke week fitnessen, en de auto alleen gebruiken als echt nodig. Veelal kunnen de boodschappen met de fiets worden gedaan, een kwestie van efficiënt laden van de fietstassen…

   


   

  Interview met Eva van de Kamp, Customer Services

   

  Fit 4 Future betekent voor mij: denken aan de toekomst en hoe ik zo lang mogelijk, zoveel mogelijk, leuke dingen met onze dochter kan blijven doen. Ik blijf fit door onze hond uit te laten of door te tuinieren. In ieder geval houd ik ervan om lekker buiten bezig zijn, daar blijf je lekker fris van! Bovendien word ik er ook erg vrolijk van. Voor mijn werkgever is ook het belangrijk, dat ik zo fris en vrolijk mogelijk overkom als Customer Services medewerker en dat doe ik dan ook graag met veel plezier! Lieve groetjes en hopelijk tot horens!

   


   

  Interview met Mila Bom, Digital Learning Consultant 

   

  Fit 4 Future betekent voor mij het blijven ontwikkelen van je professionele vaardigheden, maar ook fysiek fit blijven. Als young professional ben ik druk bezig met het volgen van trainingen, om mijn skills te verbeteren. Om te kunnen leren moet je ook fysiek fit zijn, want onderzoek heeft bewezen dat bewegen goed is voor je brein. Daarom fiets ik elke dag naar mijn werk (ong. 7 km). Op de heenweg kan ik even heerlijk wakker worden en op de terugweg verwerken wat ik allemaal heb geleerd die dag. Daarnaast doe ik 2 avonden in de week aan wedstrijdzwemmen bij de zwemvereniging in de buurt. Als ik gestresst ben, dan is zwemmen voor mij de oplossing. Een uurtje even hard bikkelen en daarna ben ik weer helemaal scherp, klaar voor nieuwe uitdagingen!

   

   


   

  Annerieke Bosman Fit 4 FutureInterview met Annerieke Bosman, Change consultant, trainer en coach 

   

  Om zelf Fit4Future te zijn, kies ik zo vaak mogelijk voor een reis per trein en OV-fiets: het lezen van artikelen en boeken en het luisteren naar webinars gaan prima in de trein. De extra beweging pak ik graag mee, evenals de buitenlucht die nodig is om een fris hoofd te houden.

  In de ICT vliegen de ontwikkelingen je om de oren. Ik vind het enorm leuk om klanten en collega's bevlogen te horen praten over Open Data, Security, Fraudebestrijding, de Cloud... er komt geen eind aan. Nieuwsgierig zijn en goed luisteren helpen als ik wil weten wat de toekomst (die al begonnen is) in petto heeft. Tegelijkertijd moet ik keuzes maken in de onderwerpen waar ik me echt in wil bekwamen.

  Als ik in het weekend mijn rondje hardloop, merk ik dat vanzelf mijn gedachten geordend worden en nieuwe ideeën ontstaan. Fijn om te merken dat geestelijke en lichamelijke fitheid hand in hand gaan.

   

   


   

  Het verhaal achter Fit 4 Future door Lucas Harbers, Account Manager Capgemini Academy

   

   


   

  Kim Megens Fit 4 FutureInterview met Kim Megens, Digital Learning Consultant 

   

  Ik ervaar, dat alles om ons heen dusdanig snel veranderd en dat het daardoor van belang is om me te blijven ontwikkelen om deze veranderingen te kunnen bijbenen. Tegen de tijd dat ik een bepaalde tool onder de knie heb, is een nieuwere versie alweer op de markt verschenen. Flexibel zijn is in mijn ogen het sleutelwoord, niet te lang blijven hangen in het oude vertrouwde, maar open staan voor veranderingen en deze veranderingen omarmen.

   

  Door onder andere Social Media in de gaten te houden, blijf ik op de hoogte van de veranderende markt. De kennis, die elke Digital Learning Consultant op zijn eigen manier opdoet over de ontwikkelingen in de markt, wordt regelmatig gedeeld en ter discussie gesteld tijdens onze zogenoemde ‘kennisdeling-sessies’. Inspringen op de behoefte in de markt en onszelf constant uitdagen om bij te blijven, zijn de uitgangspunten van deze sessies. Zo blijft ook onze Digital Learning Office fit voor de toekomst!

   

   


   

  Metehan Kul Fit 4 FutureInterview met Metehan Kul, Product Owner Academy Website, Portfolio Lead DCX, Cloud & Data

   

  Fit 4 Future betekende tot niet zo heel lang geleden vrij weinig voor mij, fysiek noch mentaal. Vanuit de gedachte "liever lui dan moe" was ik nooit een fanatieke sporter, maar eerder een fanatieke supporter (achter de tv). Ook had ik vaak nergens zin in. Totdat ik een tijd geleden besloot dat het zo niet meer verder kon; Ik moest gaan bewegen! Een inschrijving op een lokale sportschool volgde. En verrek... Het sporten gaf me juist energie. Ik leefde op, presteerde beter op mijn werk en ook met mijn persoonlijke relaties ging het een stuk beter. Het werkte haast inspirerend. En dat was exact het geval met mijn mentale fitheid. Training en opleiding zijn essentieel om bij te blijven in een dynamische wereld zoals die van de IT. Terwijl ik in allereerst hier tegen opkeek, voel ik me nu juist niet goed als ik geen trainingen gepland heb staan. Overdag of in de avond... Want het gaat uiteindelijk om een higher cause: "ik".

   

   


   

  Het verhaal achter Fit 4 Future door Saskia van Berkel, Account Manager Capgemini Academy

   

   


   

  Leanne Pantjes Fit 4 FutureInterview met Leanne Pantjes, Digital Learning Consultant

   

  Mijn werkdag begint met ontbijt. Het geeft me de energie om mijn werkdag te beginnen. Ik rijd met de auto naar werk en neem de trap naar de vierde verdieping naar onze kantoortuin. De kantoortuin waar ik mijn laptop open klap, zorgt er voor dat ik gemakkelijk kan afkijken bij mijn collega’s. Zo krijg ik nieuwe ideeën en blijf ik up-to-date van wat er speelt in mijn (collega hun) werk. Gedurende de dag houd ik social media in de gaten voor de laatste trends en het nieuws in en buiten mijn vakgebied. Ik blijf fit door nieuwsgierigheid in mijn eigen vakgebied, zoals digitaal leren, nieuwsgierigheid naar andermans interesses en naar nieuwe dingen.  Daarnaast volg ik trainingen bij onder andere Capgemini Academy, om mijn carrière fit te doorlopen. Mijn werktijden deel ik zo in, dat ik zowel voor werk als hobby’s tijd genoeg heb. Gelukkig is mijn werkgever hierin flexibel. Ik rijd aan het einde van de dag terug naar huis. ’s Avonds pak ik mijn racefiets of ga ik paardrijden voor de nodige lichamelijke fitheid. Fitte mensen geven immers de organisatie energie om ‘anytime, anyplace’ de juiste service te leveren.

   

   


   

  Jasper Maas Fit 4 FutureInterview met Jasper Maas, Certified Manager in IT Service Management, Certified ITIL® Expert, BiSL® Expert

   

  Fit 4 Future (F4F) is continu in de gaten hebben wat er verandert en snappen wat dat betekent voor jou. Bijvoorbeeld nieuwe technologieën brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee die je kunt adopteren. Zoals een bekend filosoof al zei: “elk nadeel heb z’n voordeel”, dus ook het acteren op de nadelen betekent mogelijke veranderingen.
  Maar niet enkel in het werk, ook privé: Online shoppen, overal de auto voor gebruiken en daardoor weinig bewegen, is steeds makkelijker. Ook kant en klaar maaltijden zijn steeds makkelijker, sneller en goedkoper om te eten, waarbij echt gezond eten er nog al eens bij in schiet.

  Eigenlijk is de essentie van Fit 4 Future het vinden van de juiste balans.

  Als trainer moet ik mijn vak beheersen en snappen wat de invloed is van veranderingen in bijvoorbeeld de maatschappij en techniek. Maar ook bijvoorbeeld de invloed van modewoorden zoals Agile (inclusief invulling), snappen en kunnen vertalen naar mijn vak.
  En uiteraard ook snappen welke nieuwe onderwijsvormen er zijn en waar de klanten behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld mezelf afvragen of gamification nog wel “in” is.

  Conclusie: F4F is al oud en doen we eigenlijk altijd. Interessant zijn de veranderingen van de laatste tijd. Zo was vroeger een “techneut” een zeer waardevolle werknemer. Nu gaat het meer om het vak dan om de techniek. Dus bijvoorbeeld welke processen moet ik op orde hebben i.p.v. hoe doe ik een specifieke activiteit in detail. Op die manier blijf je ook een waardevolle medewerker als het bedrijf bijvoorbeeld gaat outsourcen.

   

   


   

   

  Het verhaal achter Fit 4 Future door Michel Hagenus, Account Manager Capgemini Academy

   

   


  Pieter de Beijer Fit 4 Future

   

  Interview met Pieter de Beijer, Project Manager and accredited Agile PM, SAFe, Scrum and PRINCE2​ Trainer Capgemini Academy

   

  Fit 4 Future betekent voor mij dat je open staat voor nieuwe ontwikkelingen, een keuze maakt uit de vele mogelijkheden en dan focus aanbrengt en tot actie overgaat. Steeds iets nieuws oppakken draagt in hoge mate bij aan mijn motivatie.

  Ik blijf zelf fysiek fit door veel aan hardlopen te doen. Ik ben daar een jaar of acht geleden ‘uit het niets’ mee begonnen. Tegenwoordig loop ik marathons en heb ik een aantal malen met Capgemini meegedaan aan de Roparun: in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam lopen. Het hardlopen houdt me fit, zodat ik met veel energie mijn trainingen kan geven, zowel overdag als vaak ook ’s avonds.

   

   


   

  Het verhaal achter Fit 4 Future door Thijs Iding, Account Manager Capgemini Academy

   

   


  Reinoud Ykema Fit 4 Future

   

  Interview met Reinoud Ykema, Marketing, Communicatie, Trainer Capgemini Academy

   

  Fit 4 Future betekent voor mij heel veel. Toen ik nog wat jonger was dan nu, sportte ik heel veel. De studentenvereniging waarvan ik lid was heet zelfs Mens Sana in Corpore Sano, oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. Om dingen te kunnen leren moet ik ook fysiek in shape zijn. Anders onthoud ik veel minder en ben ik ook niet in staat om me goed te kunnen concentreren. Als trainer merk ik dat ook heel sterk. Afwisseling in wat je doet in een training maakt dat je de kennis in je opneemt. Of je die training nou online, on the job, of in een klaslokaal doet. En om het heel praktisch te maken… Als ik een uurtje op mijn mountainbike weg ben geweest, ben ik helemaal fris en bruis van de ideeën!

   

   


   

 • geen tweets gevonden.