• Faciliteren Certificeringen


  Faciliteren: de Certified Professional Facilitator

   
  De vraag naar kundige facilitators neemt sterk toe. Daarmee wordt onafhankelijke, externe certificering belangrijker. De International Association of Facilitators (IAF) is een wereldwijde organisatie van en voor Facilitators, en heeft een internationaal erkend certificeringsprogramma. De IAF is groot in Amerika, en groeiend in Europa. Ze heeft als missie: het promoten, ondersteunen en bevorderen van de kunst en uitvoering van professioneel faciliteren. Certificering is een middel om de missie te realiseren. In Nederland wordt deze vertegenwoordigd door het IAF Nederland Chapter een van de grootste en meest toonaangevende chapters van de IAF.
   
   

  Faciliteercompetenties en training

   
  IAF heeft de competenties (vaardigheden, kennis en gedrag) beschreven waar een goede facilitator over moet beschikken. Capgemini heeft deze competentiebeschrijving iets uitgebreid en als uitgangspunt genomen voor de training Faciliteren van Workshops - Practitioner. Voorafgaand aan de training maakt u een self-assessment. Een zelftest die u zicht geeft op uw score op de IAF-competenties. In deze training is die testuitslag uitgangspunt voor uw ontwikkeling in de training.
   

  Certificering

   
  Na de training kunt op opgaan voor het IAF-examen als u beschikt over voldoende praktijkervaring. Als u slaagt voor het examen mag u zich CPF noemen: Certified Professional Facilitator. Meer informatie vindt u op de website van IAF Nederland Chapter.