• De Front End Software Engineering Track


  De Capgemini Academy Front End Software Engineering Track is één van onze Software Engineering Tracks. Kijk voor een totaaloverzicht van deze tracks, waaronder de Java, C# en .NET tracks op onze Software Engineering Tracks pagina

   

   

  De Front-End Developer Software Engineering Track van Capgemini Academy is uitermate geschikt voor beginnende software engineers die zich willen gaan toeleggen op front-end development, maar evengoed voor ervaren back-end ontwikkelaars die willen omscholen naar front-end development.

   

  Eindgebruikers verwachten steeds meer van de user interface van applicaties. Die user interface noemen we ook wel de front-end en die moet er goed uitzien en prettig werken. Een website of applicatie die er goed uitziet op een laptop, maar nauwelijks leesbaar of bruikbaar is op een smartphone is daarbij al lang niet meer acceptabel.

   

  Full Stack Development

  Het bouwen van die front-end is daarmee een vak op zich geworden. Natuurlijk zouden we in een ideale wereld willen werken met allemaal full-stack developers, die alles weten van zowel de back-end (de business logica en data afhandeling) en de front-end. De realiteit is dat het vrijwel niet te doen is om full-stack te developen, daarvoor zijn de vakgebieden veel te uitgebreid. Je moet daarvoor meer kennis opbouwen en vooral bijhouden - de ontwikkelingen gaan razendsnel - dan voor één persoon mogelijk is.

   

  Front End Development

  Front-end development is dus een echt vak apart, waarvoor je een hoop kennis moet bezitten. Niet alleen over technologieën die nodig zijn voor het coderen van de front-end (denk aan HTML, CSS, JavaScript), maar ook over cruciale zaken als testen, security, performance en code kwaliteit.

   

  Voor mensen die wel de ambitie hebben om front-end developer te worden maar nog niet over de benodigde ervaring beschikken, heeft Capgemini Academy een training ontwikkeld waarin al deze onderdelen aan bod komen. Deze ‘Front-End Developer Software Engineering Track’ leidt mensen op tot volwaardige developers, gespecialiseerd in front-end development.

   

  Tijdens deze 5 weken durende training komen alle belangrijke front-end technologieën aan bod, evenals andere onderwerpen waar een developer rekening mee moet houden. Zoals het correct en geautomatiseerd uitrollen van een front-end oplossing naar een applicatie-omgeving.

   

  Wat is de opzet van de training?

  Deze training is praktijkgericht. Ten eerste zijn de trainers mensen uit het veld: front-end development specialisten van Capgemini die het vak in de praktijk brengen bij onze klanten en die we tijdelijk 'uit het veld' halen om deze training te verzorgen. Daarnaast wordt er tijdens de 5 weken door de deelnemers gewerkt aan een concrete case. Die case resulteert, aan het eind van de 5 weken, in een volwaardige front-end applicatie die de groep zelfstandig gebouwd heeft.

   

  De meeste dagen hebben een standaard opzet. In de ochtend wordt de nieuwe theorie doorgenomen, aan de hand van vooral veel concrete voorbeelden en kleine oefeningen. In de middag wordt aan de case gewerkt. De deelnemers werken daarbij als een Scrum team.

   

  Een overzicht van de belangrijkste onderwerpen die aan bod komen:

   

  Week 1

  Week 2

  Week 3

  Week 4

  Week 5

  • Introductie
  • Algemene concepten van het world wide web
  • Git
  • Front-End Development tooling
  • Introductie in Scrum
  • HTML (headers, lists, sections, links, images, tables, forms, text colors)
  • CSS (Background, pseudo selectors, padding & margins, Float, position, z-index)
  • CSS (flexbox, grid, transition, layout, transition, transform, animation, import, responsive design, Sass & Less)
  • JavaScript intro (variables, data types, operators, console)
  • NPM, node, express setup
  • JavaScript (conditions, functions, loops, scope, arrays, objects, DOM, event handling)
  • JavaScript (promises, prototypes, classes, asynchronous)
  • Verbinding maken met backend systemen (REST, JSON)
  • Design patterns, modularisation, single responsibility
  • Libraries, NPM modules
  • Build & Deploy
  • Testing (unit tests, test-driven development, performance)
  • Security (secure development, OWASP)

   

   

  Zijn de deelnemers na afloop zelfstandig inzetbaar als front-end developer?

  Het is een illusie dat een beginnende front-end developer na 5 weken geheel zelfstandig aan de slag kan binnen een software engineering project; daarvoor is het vakgebied van software engineering te complex. Het zal dan ook afhangen van de hoeveelheid ervaring en kennis die deelnemers hebben bij de instroom van het traject, of ze direct geheel zelfstandig kunnen worden ingezet.


  Wel is het zo dat binnen de track een breed scala aan onderwerpen aan bod komt. Er is veel aandacht voor alle andere activiteiten die ook de in de praktijk nodig zijn bij front-end development (zoals testen en deployment). Behalve dat deze onderwerpen apart behandeld worden, maken de deelnemers ook kennis met hoe de verschillende onderwerpen geïntegreerd worden.

  Ook beginnende developers zullen daardoor na afloop van de track met enige coaching van een senior developer goed in staat zijn een klus zelf uit te voeren.

   

  Zijn er behalve de kosten voor deelname nog andere kosten verbonden aan de track?

  Behalve de inschrijfkosten zijn er geen andere kosten aan de track verbonden. Alle benodigde materialen zijn in de prijs opgenomen. Zo ontvangt iedere cursist - naast het door Capgemini ontwikkelde cursusmateriaal - een exemplaar van het boek "Learning Web Design" (Jennifer Niederst Robbins, 5th edition, 2018).

   

  Inschrijven

  Inschrijven voor de open rooster variant van de Front-End Software Engineering track kan via de trainingspagina. 

   

  Meer weten?

  Interesse gekregen en wil je meer weten, neem dan contact met ons op voor een afspraak met een van onze experts. Bel direct met +31 (0)30 203 0510 of stuur een bericht via het contactformulier onderaan deze pagina.