• Jouw Leerplan? Jouw carrièrepad.


  Jij wilt als professional natuurlijk zo veel mogelijk inzicht in hoe je zo goed mogelijk aan kunt sluiten op de ontwikkelingen binnen je vakgebied. 
  Bij Capgemini Academy zijn wij iedere dag bezig met die ontwikkelingen en vertalen we dat naar de aansluiting die jij kunt maken op wat de markt vraagt.
   
  Om jou inzicht te geven in de ontwikkelmogelijkheden, hebben wij leerplannen ontwikkeld.
   

  Wat is een leerplan?

  Een leerplan is een overzicht van de opleidingen en certificeringen die voor een specifiek deelgebied van ons vak van toepassing zijn. In het verleden werd dit ook wel een curriculum genoemd.
  Zo'n leerplan is opgebouwd uit verschillende onderdelen:
   
  • Het vakgebied van jouw keuze
  • Kerntaken die van toepassing zijn op het vakgebied
  • Opleidingen en certificeringen op basisniveau, de "must haves" 
  • Opleidingen en certificeringen op gevorderd niveau, datgene waarmee je echt het verschil maakt
   
  We onderscheiden op dit moment 3 "Trends" en 12 "vakgebieden". Natuurlijk bewegen deze vakgebieden mee met de markt, dus deze passen we als het nodig is aan, aan de veranderingen in de markt.
   
  Daarnaast onderscheiden we een groot aantal kerntaken, waarin we competenties en vaardigheden hebben ondergebracht. Voorbeelden van kerntaken zijn bijvoorbeeld: 
   
  • Beïnvloeden
  • Faciliteren
  • Algemeen Projectmanagement
  • Functioneel ontwerp

  Binnen die kerntaken onderscheiden we een basisniveau en een niveau voor gevorderden, met per niveau een overzicht van de trainingen en certificeringen die je nodig hebt om de kerntaak te beheersen.

  Onze leerplannen worden "realtime" voor jou opgebouwd, op basis van ons portfolio.

  Voor alle vakgebieden die wij onderkennen, hebben wij zo een altijd actueel en marktconform inzicht voor jou beschikbaar.

   

  Wat kun je met deze leerplannen?

  Het leerplan is samengesteld op basis van de visie van Capgemini. Enerzijds heeft Capgemini een duidelijk beeld van de kennis en vaardigheden waar de markt om vraagt. Anderzijds heeft Capgemini Academy jarenlange ervaring in het begeleiden van IT-professionals in hun loopbaan. Deze twee kennisbronnen hebben we gecombineerd om je een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Het leerplan helpt je te bepalen waar jij staat ten opzichte van je vakgenoten, daarnaast geeft het je inzicht in je marktwaarde en hoe je deze kunt verhogen.
   
  Kies hieronder het vakgebied waarin jij je wilt ontwikkelen en download het leerplan.