• Regie en IT, de Lift en Shift


  In deze gratis webinar neemt Petra Hendriksen je mee in de continue dans van de IT afdelingen met de Business. Wie is in control? Waar ligt het accent voor de Business en wie zit aan het stuur van de IT ontwikkelingen.

  De business wordt steeds mondiger over IT en laat zich geen oor meer aannaaien door ontwikkelaars of architecten met moeilijke praatjes en jargon.
   
  Vernieuwingen moeten sneller en “nee” is geen antwoord dat de business van IT accepteert. Tegelijkertijd is IT geen willoos slachtoffer meer van voortdurend veranderende business prioriteiten. IT is volwassener, professioneler en steviger geworden. 
   

  De volgende fase.

  De volgende fase in het volwassen worden van de relatie tussen business en IT dient zich aan. Dit door de opkomst van Agile, de versnelling van innovaties, de adoptie van Cloud, de beweging naar Shared Service Centers en/of het uitbesteden van IT diensten.
  Dit vraagt om een lift van de competenties van IT én Business van uitvoering naar regie. En om een shift in focus van de Business op IT en andersom. Elkaar’s taal spreken en belangen onderkennen is belangrijker dan ooit, want de scheidslijn is aan het verdwijnen.
   

  Ga je liften of shiften?

  Petra bespreekt ook de prachtige paradoxen die daarmee gemoeid zijn, zoals vertrouwen versus control, innovatie en stabiliteit, pro-activiteit en dienstbaarheid, harde en zachte vaardigheden. Bepaal aan het eind van de webinar hoe jij gaat bewegen: ga je liften of shiften?

   

  Over Petra Hendriksen.

  Petra Hendriksen is als manager bij Capgemini Academy voortdurend in gesprek over de veranderingen in organisaties en wat dit vraagt van de competenties van mensen. Als lead consultant Informatie Management heeft ze daarnaast ook een passie voor het verbinden van business en IT. Ze blogt op Wikkle over zelfsturende professionals, innovatie en professioneel ontwikkelen (o.a. met e-CF).