• Testen certificeringen


  Certificering voor testers is de laatste tijd sterk in opkomst. Dit komt door de erkenning van testen als een vak en de vraag naar professionalisering in dit vakgebied. Capgemini Academy biedt een aantal certificeringstrajecten aan die jouw helpen om snel je certificaat te behalen, waarmee je jouw expertise en marktwaarde eenvoudig kunt aantonen.
   

  Certificeringstrajecten

   
  In ons testopleidingscurriculum kun je precies zien welke voorkennis je nodig hebt voordat je aan een examentraining begint. Welke certificering je ook kiest, met het Capgemini opleidingscurriculum leg je een stevige basis. Alleen training volgen is niet voldoende. Je zult ook tijd moeten vrijmaken voor zelfstudie.
   

  ISTQB/ISEB certificering

   
  Je kunt je laten certificeren voor het ISTQB/ISEB Foundation en Advanced Certificate in software testing. Certificering van de Information Systems Examination Board (ISEB), een onderdeel van de British Computer Society, geldt internationaal als een bevestiging van de professionele kwalificatie. ISTQB (International Software Qualification Board) werkt aan één internationaal certificeringprogramma voor testen, mede gebaseerd op het certificeringsprogramma van ISEB. De trainingen voor deze certificeringen worden verzorgd door coaches van Sogeti, een door ISEB geaccrediteerde organisatie.
   

  EXIN certificering

   
  Je kunt je ook laten certificeren door het onafhankelijk exameninstituut voor ICT-ers, EXIN. De EXIN examens zijn TMap® Next Test Engineer en TMap® Next Test Manager. De TMap® Next Test Engineer certificering richt zich op beginnende professionele testers met minimaal een half jaar testervaring. De TMap® Next Test Manager is gericht op testmanagement. De trainingen in het kader van de TMap Next Test Engineer en TMap Next Test Manager worden verzorgd door eigen opleiders.