• Trainen waar jij wilt: Virtual Classroom


  Download the folder

  Hoe kunnen we leren zo toegankelijk mogelijk maken?

  Een Virtual Classroom combineert de voordelen van een klassikale training met de technologische mogelijkheden die de 21e eeuw ons biedt. Trainer en studenten loggen in op een online sessie via een website. Dit geeft hen de flexibiliteit om te kiezen vanaf waar ze de training volgen, kantoor, thuis, een hotel of zelfs vanuit hun bed! Via audio, chat, webcam en het delen van het scherm kunnen de trainer en studenten met elkaar communiceren. Zelfs werken in kleine groepen is mogelijk via virtuele break-out sessies.

   

  Geen restijd

  Virtual Classroom geeft de deelnemer de mogelijkheid en controle om zelf een locatie te kiezen vanaf waar hij of zij de sessie wil bijwonen. Dit bespaart een hoop reistijd en reiskosten. Studenten en trainers van over de hele wereld kunnen aan de sessie deelnemen en met elkaar interacteren.

   

  Organiseren is gemakkelijk

  Geen klaslokaal, catering of andere materialen nodig. De meeste organisaties hebben een tekort aan geschikte vergaderruimtes. Het bespaart inspanning en kosten als je geen klaslokaal nodig hebt.

   

  De beste leerervaring

  Virtual Classroom is een perfecte basis voor blended training: een combinatie van zelfstudie en korte virtuele sessies om te focussen op het toepassen van theorie in de praktijk. Natuurlijk is het klaslokaal niet opeens waardeloos geworden: klassikale training is nog steeds waardevol en kan een aanvulling zijn op de virtual classroom.

   

  Voorbeeld: flipping the classroom

  Een goed voorbeeld is flipping the classroom. In plaats van alles te doen tijdens de sessie, vraag je de studenten om huiswerk te maken. Laat ze studeren met een boek, e-learning of oefeningen. Tijdens de virtuele sessie geef je verdere uitleg, beantwoord je vragen en leg je uit hoe je de theorie kan toepassen in de praktijk. Stel je studenten vragen via een poll of laat ze in kleine groepjes werken via break-out sessies.

   

  Wat bieden we?

  • De gebruiksvriendelijke WebEx-interface, toegankelijk via een website.
  • Een host die gedurende de hele sessie beschikbaar is om de trainer en studenten te helpen met technische problemen.
  • Een trainer die is opgeleid om via virtuele sessies te trainen.

   

  Voorwaarden

  • Virtual Classroom moet aansluiten bij de leerdoelen.
  • Studenten hebben een goede en stabiele internetconnectie.
  • Studenten hebben een compatible headset.

   

  Klik hier om de brochure te downloaden.

   

  Meer weten?

  Interesse gekregen en wil je meer weten, neem dan contact met ons op voor een afspraak met een van onze experts. Bel direct met +31 (0)30 203 0510 of neem contact met ons op via ons contactformulier onderaan deze pagina.