• Wat is het Integrated Architecture Framework (IAF)?


  Het Integrated Architecture Framework is het architectuurraamwerk van Capgemini dat wereldwijd door Capgemini architecten wordt gebruikt en door verschillende grote klanten is geadopteerd. Kenmerkend aan IAF is de nadruk op Business – IT alignment en het belang van principes voor het creëren van oplossingsalternatieven.
   

  Wil je meer weten over het Integrated Architecture Framework (IAF)?

   

  Over het Integrated Architecture Framework (IAF)

   
  Het integrated Architecture Framework (IAF) structureert de architectuur inhoud in aspectgebieden zoals business en Information Systems, en in abstractieniveaus zoals conceptual en logical. IAF bevat een uitgebreid model waarin de verschillende architectuurbouwstenen en hun samenhang is uitgewerkt, een content metamodel. Daarnaast besteedt het Integrated Architecture Framework ook aandacht aan het architectuurproces. 
  Meer weten? Het boek 'The Integrated Architecture Framework Explained' (Springer Publishing) van J 't Wout, M. Waage, H. Hartman, M. Stahlecker en A. Hofman geeft een diepgaande uitleg over het architectuur raamwerk. 
   

  Opleidingen over het Integrated Architecture Framework

   
  Bij Capgemini Academy kun je diverse opleidingen volgen over het Integrated Architecture Framework (IAF). In de opleiding IAF Essentials leer je over de functie van architectuur- raamwerken en specifiek over het Integrated Architecture Framework (IAF). Bij deze opleiding ontvang je het boek 'The Integrated Architecture Framework Explained'. 
  Andere IAF opleidingen zijn B&I architecture, waarin de business en informatie architectuur verder wordt behandeld, en IS&TI architectuur. De laatste opleiding biedt ondermeer een verdieping in de aspectgebieden Information Systems en Technology Infrastructure.