• Wat is SAP BI


  Om te begrijpen waar SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI) voor bedoeld is, moeten we eerst vaststellen wat Business Intelligence precies is en waar dit vakgebied zich mee bezig houdt.
  Business intelligence is gericht op het verzamelen en analyseren van informatie over klanten, beslissingsprocessen, concurrentie, markttoestand en algemene economische, technologische en culturele trends. Het doel hierbij is om beslissingsondersteunende data (intelligence) te verkrijgen, die vervolgens zou moeten leiden tot kennis en zou moeten aanzetten tot adequate acties. SAP BI is één van de producten die SAP aanbiedt ter ondersteuning van Business Intelligence. Een ander product is SAP Business Warehouse (BW).
   

  Hoe werkt SAP BI?

   
  SAP BI biedt een breed portfolio van applicaties voor het ontwerpen van rapportages en dashboards. Deze zijn ontworpen met als doel de business performance te optimaliseren door de juiste mensen, informatie en business bij elkaar te brengen.
  In de zakelijke markt is het essentieel om alles te weten over uw product, de markt en uw concurrenten. U wilt immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen veel baat hebben bij kwalitatief goede en gedetailleerde business intelligence en van slim gebruik van de verkregen informatie.
   

  Opleidingen in SAP BI

   
  De SAP BusinessObjects opleidingen leren u en uw medewerkers met de meest gebruikte applicaties te werken. U leert hoe u relevante informatie kunt vergaren en inzetten om de juiste beslissingen te nemen voor uw bedrijf, en optimaliseert hiermee uw bedrijfsresultaat.