• Proactief Communiceren training

 • Workplace Learning

  Heb jij het gevoel weinig invloed te hebben op je omgeving en vooral geleefd te worden? Heb je ook het gevoel dat je regelmatig achter de feiten aanloopt? Daarmee ga je in deze individuele training aan de slag.

  Training code
  PACT-COMPI
  Gesproken taal
  Nederlands
  Taal materiaal
  Nederlands
  Kosten
  €1.745,00
  excl. BTW Geen extra kosten.

  Individueel boeken

  Workplace Learning betekent dat jij precies leert wat jij nodig hebt. Samen met de trainer bepaal je jouw specifieke leerdoelen in je vakgebied. In maximaal 3 maanden tijd ontwikkel jij jezelf, met gerichte opdrachten en feedback, bij de uitvoering van je dagelijkse werkzaamheden.

   

  Wat is Proactief Communiceren

  Herken je je in het volgende? Je geeft je vakantieperiode door aan je manager, maar je verzoek wordt niet gehonoreerd want je collega’s waren je voor? Of als je tijd hebt voor nieuwe opdrachten of werkzaamheden blijkt al het leuke werk al verdeeld te zijn en zit jij opgescheept met de minder leuke klussen? Heb jij het gevoel weinig invloed te hebben op je omgeving, en vooral geleefd te worden? Heb je ook het gevoel dat je regelmatig achter de feiten aanloopt, en meer ruimte wilt hebben om te kiezen wat jij wilt doen?
  Je zou meer het gevoel willen hebben dat jij bepaalt wat je doet in plaats van dat het voor je bepaald wordt. En waar je nu wacht op de grote kansen, zou je in staat willen zijn om ze te creëren. In deze competentietraining verken je eerst de gebieden waarover je de regie zou willen hebben, d.w.z. de gebieden waarop je proactief wilt zijn. Vervolgens leer je de momenten herkennen dat je proactief kunt zijn en de stappen te onderscheiden die je moet zetten om je doelen te halen.
  Na afloop van de training:

  • Herken je momenten om proactief te communiceren
  • Weet je op welke onderwerpen of gebieden je proactief wilt zijn
  • Weet je welke stappen je moet zetten om proactief te zijn
  • Kun je proactief en reactief taalgebruik onderscheiden en desgewenst inzetten
   
   

  Voor wie is Proactief Communiceren

  De training is bedoeld voor medewerkers die de regie over hun werk- en privéleven meer in handen willen hebben.
  Het individuele karakter van de training zorgt ervoor dat deze aansluit bij jouw eigen praktijk en leerdoelen. Je werkt met praktijkopdrachten, opdrachten met collega’s, oefent in jouw eigen werksituatie, doet aan zelfreflectie en spart met je begeleider.
  Wekelijks bespreek je de uitgevoerde opdrachten met je begeleider via telefoon of mail. De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 3 (werk)dagen in een periode van maximaal 3 maanden, afhankelijk van je leerdoel en tijd.
  De training is afgestemd op de behoeften van de deelnemers, of je deze nu in groepsverband doet, of individueel als Workplace Learning.

  Voorvereisten

  Voor deelname aan de opleiding is geen specifieke voorkennis of vooropleiding vereist.

  Doelstellingen

  Je zou meer het gevoel willen hebben dat jij bepaalt wat je doet in plaats van dat het voor je bepaald wordt. En waar je nu wacht op de grote kansen, zou je in staat willen zijn om ze te creëren. In deze competentietraining verken je eerst de gebieden waarover je de regie zou willen hebben, d.w.z. de gebieden waarop je proactief wilt zijn. Vervolgens leer je de momenten herkennen dat je proactief kunt zijn en de stappen te onderscheiden die je moet zetten om je doelen te halen. Na afloop van de opleiding: herken je momenten om proactief te communiceren weet je op welke onderwerpen of gebieden je proactief wilt zijn weet je welke stappen je moet zetten om proactief te zijn kun je proactief en reactief taalgebruik onderscheiden en desgewenst inzetten

   
 • Gerelateerd

  Vakgebied
  Personal Skills
   
 • e-CF competenties bij deze training

   

  Bij Capgemini Academy geloven wij in transparantie en overzicht in het opleidingslandschap. Daarom kan je hieronder zien aan welke e-CF competentie deze training of certificering bijdraagt. Kijk voor meer informatie over hoe jij het e-Competence Framework kan gebruiken op deze pagina. Wil je weten hoe je het e-CF binnen jouw organisatie kan toepassen, lees dan meer op deze pagina.

   

  e-Competence Level12345
  C.1.User Support     
  C.2.Change Support     
  C.3.Service Delivery     
  C.4.Problem Management     
  D.3.Education and Training Provision     
  D.8.Contract Management     
  D.9.Personnel Development     
  E.4.Relationship Management