Bitcoin en blockchaintechnologie: mythes en waarheden

23 Februari 2017
Categorie:
Trends in IT

Webinar Bitcoin en blockchain technologie Harmen Groenwold

Blockchaintechnologie heeft in een paar jaar tijd een imago gekregen van wondermiddel voor innovatie binnen organisaties. Deze technologie, die de grondslag is voor de cryptovaluta Bitcoin, wordt in de media regelmatig gepositioneerd als ideale oplossing voor elk probleem waar organisaties mee worstelen.

 

In werkelijkheid blijkt het toepassen van blockchaintechnologie toch minder makkelijk en logisch dan vaak gezegd wordt. Er is op dit moment maar een succesvolle implementatie van blockchaintechnologie en dat is Bitcoin.

 

In deze webinar wordt uitgelegd wat Bitcoin en blockchaintechnologie zijn en worden de meest recente ontwikkelingen zoals ‘Distributed Ledger Technology’ toegelicht. Ook worden er voorbeelden gegeven van ‘Proof of Concept’ projecten waarbij organisaties de mogelijkheden van deze technologieën onderzoeken. Tenslotte worden er enkele tips en aanwijzingen gegeven waar organisaties zelf mee aan de slag kunnen.

 

Webinar 'Bitcoin en blockchaintechnologe: mythes en waarheden'

 

Harmen Groenwold Bitcoin blockchaintechnologie

 

Harmen Groenwold, Solution Architect bij Capgemini.

 

Ik ben als Solution Architect vanuit Capgemini ingezet bij klanten, voornamelijk in de Nederlandse verzekeringssector. Ik ben actief binnen de Global Blockchain Practice van Capgemini en betrokken bij het opzetten van ‘Proof of Concepts’ waarbij Blockchaintechnologie ingezet wordt als middel om bestaande problemen bij klanten op te lossen en om nieuwe producten of markten van klanten te faciliteren.