Kennisloop

02 November 2015
Categorie:
Subject matter

Capgemini Academy is partner van de Kennisloop 2015 die plaats vond op 2 november 2015. Dit evenement maakt het mogelijk om je kennis over big data, duurzame ontwikkeling, sociale innovatie en disruption binnen één dag te vergroten.

 

Heb je de Kennisloop gemist, of wil je de webinars van Capgemini nog een keer terugkijken? Bekijk ze via de links hier onder!

De sprekers namens Capgemini zijn:

Jorgen Heizenberg - Breaking Bad Data

In de volksmond spreekt men van Big Data als de hoeveelheid gegevens zo groot en divers is dat ze niet meer te beheren zijn met de tot nu toe gebruikelijke middelen zoals conventionele databases of datawarehouses. Jorgen Heizenberg neemt je mee in de wereld van big data en laat je zien hoe jouw organisatie van dit fenomeen kan profiteren.

 

Jorgen Heizenberg - Big Data Toekomstvisie

Als aanvoerder van het Big Data webinar estafette team van de Kennisloop heeft Jorgen ook nog een tweede webinar gegeven. In dit webinar geeft hij zijn visie op de toekomst van Big Data. 

 

 

Frank Wammes - The only limit is your own imagination

Big Data gaat niet alleen om rapportages en analytics, het gaat om het vermogen om nieuwe inzichten te krijgen die omgebouwd kunnen worden naar nieuwe business modellen. Maar is ons brein hierop ingericht, denken we niet te veel in beperkingen? De nieuwe wereld van Big Data vereist ook een wereld van Big Denken.

 

 

Petra Hendriksen - Duurzaam ontwikkelen en op een moderne manier leren

In dit webinar gaat Petra in op drie ontwikkelingen waar zij sterk in gelooft:

- dat professionals aan het stuur willen staan van hun eigen ontwikkeling, niet gehinderd door budgetbeperkingen. 

- dat we op een kantelpunt staat dat Business en IT nu daadwerkelijk dichter bij elkaar komen.

- dat de nieuwe generatie professionals een hele nieuwe kijk op leren inbrengen, waar we veel van kunnen leren. 

 

Ellen Schuit- De best opgeleide medewerkers van Nederland: hoe employability en mindset leiden tot duurzame wendbaarheid
Ellen gaat in dit webinar in op haar visie op employability en wendbaarheid. “Wendbare organisaties bewegen mee met ontwikkelingen en met de markt en geven mogelijkheden aan medewerkers om te blijven groeien en leren. Medewerkers nemen regie over hun ontwikkeling en loopbaan en pakken kansen die geboden worden of creëren kansen”.

 

 

Anita van den Berg - Big data: Uitbreiding of structurele verandering?
Een manager wil big data gaan introduceren in zijn bedrijf. Hij heeft namelijk het idee dat big data de hele business gaat veranderen en hij is bang om de ‘boot’ te missen. Is dit een terechte angst? Wat voor veranderingen kan big data teweeg brengen? En wat is dat nu eigenlijk, big data, en wat kun je ermee? Hij merkt dat zijn medewerkers niet heel happig zijn op het hele big data stuk. De manager heeft het idee dat deze angst verder gaat dan de standaard angst voor verandering. Zijn medewerkers zijn bang te worden vervangen door data, bang dat hun ervaring en kennis geen waarde meer heeft wanneer big data succesvol is geintroduceerd binnen het bedrijf. Is dit een terechte angst? En wat is er nu daadwerkelijk nodig om dit concept succesvol te implementeren in het bedrijf?