09 December 2022

Crash Course: Zelfcompassie 

Van nature zijn we maar al te vaak kritisch naar onszelf. We moeten perfect zijn, we mogen niet falen en anderen moeten ons aardig vinden. Voor onszelf leggen we de lat veel hoger, dan voor een ander. Een milde opstelling tegenover jezelf, leidt tot tastbare resultaten. In deze Crash Course deelt Wim Nieuwenhuize, coach bij het Employability & Inspiration Center (EIC) zijn tips voor zelfcompassie.
 


 

Maar wat is zelfcompassie nou precies? Zelfcompassie betekent dat je mild bent voor jezelf en voor je omgeving. Op momenten dat je het moeilijk hebt, blijf je vriendelijk en niet-veroordelend voor jezelf. Volgens Wim maak je daarbij onderscheid tussen wie je bent en wat je doet: “Iets niet zo handig doen betekent dus niet dat je dom bent.” Neem feiten zoals ze zijn. Hierdoor houd je tijd, ruimte en energie over voor positieve oplossingen en ideeën.

We sommen de beste tips voor zelfcompassie nog even op een rijtje:  
 

  • Spreek jezelf aan op de manier zoals je een goede vriend aanspreekt 
  • Accepteer dat je niet perfect bent  
  • Leef bewust en aandachtig in het hier en nu
     

Zelfontwikkeling op de eerste plaats 

Persoonlijke ontwikkeling helpt je nog beter in je vel te zitten en meer voldoening uit je werk te halen. Daarnaast helpt het bij het verhogen van je productiviteit. Benieuwd naar andere mogelijkheden om je persoonlijke skills te ontwikkelen? Volg dan trainingen uit ons brede aanbod
 

Persoonlijke coaching 

Wil je zelf de kracht van coaching ervaren? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van coaching voor jouw medewerkers? Neem direct contact met ons op, om de mogelijkheden met één van onze coaches te bespreken.