15 Juni 2022

Crash Course: Zo maak je écht impact! 

Waarom maken topondernemers, zoals Elon Musk en Steve Jobs, zoveel impact als ze spreken over hun visie, plannen en oplossingen? Waarom laten ze een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze tegenkomen? Dit komt omdat ze denken, handelen en communiceren vanuit passie. Ze starten met ‘waarom’. 
 

Simon Sinek ontwikkelde de ‘golden circle’. In de kern vind je de ‘waarom’. Waarom doe jij wat je doet? In het midden van de circel staat de ‘hoe’. Hoe pak je dingen aan als professional, of als organisatie? In de buitenste laag van de circel vind je de ‘wat’. Wat ga je precies doen om jouw doelen te behalen?  
 

Terwijl de meest succesvolle ondernemers en organisaties starten in het midden van de circel, zien we dat veel bedrijven en professionals de circel juist van buiten naar binnen doorlopen. Ze denken eerst na over ‘wat’ ze gaan doen, zonder goed te hebben nagedacht ‘waarom’ ze dat nou eigenlijk moeten doen. In andere woorden: het doel, de visie en de passie ontbreken vaak als organisaties een plan uitrollen.  
 

Bij Capgemini Academy helpen we jou om je kernwaarden te ontdekken, zodat jij altijd kunt handelen vanuit de ‘waarom’. Want als je gaat handelen met de ‘waarom’ als uitgangspunt, ga je pas écht impact maken! 


 

 

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.