11 November 2022

Crash Course: Geef jouw emoties de ruimte 

In het kader van het tienjarige bestaan van het Employability & Inspiration Center (EIC), geven onze coaches Crash Courses over een aantal belangrijke onderwerpen die betrekking hebben op coaching. Zo komen er in deze serie Crash Courses verschillende persoonlijke- en leiderschapsvaardigheden aan bod. In deze Crash Course vertelt Evelien, coach bij het EIC, over het belang van het erkennen van je emoties.  
 


Emoties zijn er om gevoeld te worden. Doe je dit niet, dan kan je lichamelijke klachten krijgen. Je lichaam geeft continue signalen af, die een weerspiegeling van jouw emoties kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan kippenvel van enthousiasme, klamme handen van nervositeit of buikpijn van angst. Door naar je lichaam te luisteren en emoties de ruimte te geven, kun je emoties eindelijk loslaten waardoor nieuwe ruimte ontstaat. Sta een aantal keer per dag stil bij wat er in je lichaam gebeurt en wat je voelt.  

 
“Als je verdriet, boosheid en angst geen ruimte geeft, is er ook geen plaats voor plezier, blijdschap en liefde.” - Evelien Bonebakker, coach bij het EIC
 

Blijf ontwikkelen 

Wil jij jezelf verder ontwikkelen, op het gebied van persoonlijke- en leiderschapsvaardigheden? Volg dan een trainingrational versus emotional decision making, empathisch luisteren of belemmerende overtuigingen. Benieuwd naar de kracht van kwetsbaarheid? Wim Nieuwenhuize, coach bij het EIC, legt je in deze Crash Course uit waarom het belangrijk is om jezelf kwetsbaar op te stellen en hoe je dit doet.   

 

Ervaar de kracht van coaching 

Heb jij behoefte aan coaching of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor coaching van medewerkers? Lees hier meer over het EIC of neem direct contact  met ons op.