• Agile Business Analyse

  Volg nu een Agile Business Analyse training bij Capgemini Academy 

  Wil je als business analist van de wieg tot oplevering betrokken zijn bij een Project? Als Agile Business Analist stop je niet als je een oplossing hoog-over beschreven hebt. Je bent spin in het web van het ontwikkelteam en samen zorg je ervoor dat de beste oplossing op de beste manier tot stand komt. Capgemini Academy biedt twee praktijkgerichte en gecertificeerde trainingen volgens de DSDM-methodiek die je (nog meer) inzicht geven in een agile manier van werken en jouw rol als business analist daarin. Voor zowel de beginnende business analist als de meer ervaren analist zonder agile ervaring.  

 • Waarom Capgemini Academy? 

  • Onderdeel van één van de grootste, meest innovatieve IT-dienstverleners wereldwijd 
    
  • Groot trainingsaanbod: zowel volledig online als klassikaal beschikbaar 
    
  • De meeste trainingen zijn inclusief certificering en examen 
    
  • Trainers met passie, didactische vaardigheden en een flinke dosis praktijkervaring als IT-professional 
    
  • Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,6 
    

  Klassikaal, online, blended én in-company 

  Capgemini Academy biedt haar trainingen in een grote verscheidenheid aan vormen aan. Uiteraard kun je kiezen uit klassikaal, online of blended, maar vaak kun je jouw training ook ‘In Company’ volgen. Dus binnen de muren van je eigen organisatie. Om de trainingen nóg leuker te maken en ervoor te zorgen dat je nóg meer rendement haalt uit je trainingsuren, zetten we verschillende tools en methodes in. Denk aan video, games, quizen, webinars en gebruik van praktijkcases. En mocht je na je training toch nog vragen hebben? Onze trainers helpen je graag verder. 

  Waarom Agile Business Analyse? 

  De Agile manier van werken is ontstaan om sneller en flexibeler tot een oplossing te komen die optimaal aansluit bij de business. Een ‘traditionele’ business analist doet het voorwerk voor deze oplossing, maar speelt vervolgens (bijna) geen rol meer in het ontwikkeltraject. Hierdoor zijn interpretatieverschillen in een later stadium mogelijk en daarmee een oplossing die niet 100% voldoet aan de behoefte van de business. Als Agile Business analist ben je echt onderdeel van het agile ontwikkelteam en hou je een helikopterview over waar het naartoe gaat met de oplossing. Je kunt dus op elk moment bijsturen. Dit leidt tot beter passende oplossingen.  

  Welke Agile Business Analyse trainingen bieden wij aan? 

  • Agile Business Analyse Foundation: kennis van het Agile Framework (processen en rollen) en de rol van de business analist binnen de context van een Agile team 
    
  • Agile Business Analyse Practitioner: het geleerde uit Business Analyse Foundation in de praktijk brengen aan de hand van een eigen project of op basis van een voorbeeldcase 
    

  Voor wie zijn onze Agile Business Analyse trainingen? 

  Voor iedereen die te maken heeft met Business Analyse taken en onderdeel wordt van een agile team. Of je nu net begint of (heel) ervaren bent. Denk aan:  

  • Business analisten in een Agile omgeving 
    
  • Ervaren business analisten die de transitie naar Agile willen doorvoeren 
    
  • Product ontwikkelaars die willen doorgroeien naar Agile Business Analisten 
    

  Onze Agile Business Analyse trainers 

  Onze trainers zijn specialisten in hun vakgebied. Ze zijn opgeleid, volledig gecertificeerd, maken deel uit van een vakgroep en staan veelal met beide voeten in de klei. Ze doen niets liever dan hun kennis, ervaring en enthousiasme met jou delen en kunnen als geen ander de theorie koppelen aan de praktijk. Even voorstellen: 

  Wijnand Lens: Trainer Agile BA 
  “Het is mijn passie om mensen beter te maken in hun werk, daar doe ik alles voor.”  

  Agile Business Analyse certificering 

  Onze Agile Business Analyse trainingen leiden tot een officiële, internationaal erkende DSDM-certificering. Op de detailpagina’s van de trainingen vind je meer informatie hierover.