• Internet of Things

  Volg nu een Internet of Things-training bij Capgemini Academy 

  Slimme apparaten die data verzamelen door middel van sensoren: de mogelijkheden om alles met elkaar te verbinden via internet nemen alsmaar toe. Met name de ontwikkeling van communicatietechnologie speelt hierin een cruciale rol, maar ook sensoren worden steeds geavanceerder. De hiermee gegenereerde data kan worden gebruikt in data-gedreven beslissingen. Wil je weten welke mogelijkheden Internet of Things (IoT) jouw organisatie kan bieden? Na de training IoT in a day van Capgemini Academy zie je hoe je Internet of Things kunt inzetten voor het automatiseren en optimaliseren van je eigen bedrijfsprocessen.

 • Waarom Capgemini Academy? 

  • Onderdeel van één van de grootste, meest innovatieve IT-dienstverleners wereldwijd 
    
  • Groot trainingsaanbod: zowel volledig online als klassikaal beschikbaar 
    
  • De meeste trainingen zijn inclusief certificering en examen 
    
  • Trainers met passie, didactische vaardigheden en een flinke dosis praktijkervaring als IT-professional 
    
  • Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,6 
    

  Klassikaal, online, blended én in-company 

  Capgemini Academy biedt haar trainingen in een grote verscheidenheid aan vormen aan. Uiteraard kun je kiezen uit klassikaal, online of blended, maar vaak kun je jouw training ook ‘In Company’ volgen. Dus binnen de muren van je eigen organisatie. Om de trainingen nóg leuker te maken en ervoor te zorgen dat je nóg meer rendement haalt uit je trainingsuren, zetten we verschillende tools en methodes in. Denk aan video, games, quizen, webinars en gebruik van praktijkcases. En mocht je na je training toch nog vragen hebben? Onze trainers helpen je graag verder. 

  Waarom is Internet of Things belangrijk? 

  Het Internet of Things (IoT) is een verzameling van slimme apparaten die via internet of een ander netwerk met elkaar verbonden zijn. Doordat je met IoT en inzet van sensoren toegang krijgt tot (veel meer) data kun je de werking van je organisatie verbeteren: toepassing van IoT-technologie levert tal van nieuwe mogelijkheden op. Van een hogere productiviteit van medewerkers, een verbeterde logistiek tot efficiëntere en veiligere (technische) bedrijfsprocessen. De IoT-training van Capgemini Academy leert je niet alleen om verschillende nieuwe mogelijkheden te ‘plotten’ op je eigen organisatie, maar ook om oplossingen door te voeren die direct impact hebben op de dienstverlening van je organisatie. 

  Welke Internet of Things trainingen bieden wij aan? 

  IoT in a day: inzicht in IoT-techniek, IoT-architectuur, de relatie tot IT en diverse toepassingen uit de praktijk. 

  Voor wie is onze Internet of Things training? Deze training is met name bedoeld voor iedereen die al te maken heeft - of te maken krijgt - met IoT, of die simpelweg nieuwsgierig is naar de mogelijkheden. Denk aan: 

  • CxO's 
    
  • Besluitmakers/nemers 
    
  • (IT) architecten/innovation managers 
    
  • Inkopers 
    
  • Operators 
    

  Onze Internet of Things lead trainers 

  Onze trainers zijn specialisten in hun vakgebied. Ze zijn volledig gecertificeerd, maken deel uit van een vakgroep en staan veelal met beide voeten in de klei. Ze doen niets liever dan hun kennis, ervaring en enthousiasme met jou delen en kunnen als geen ander de theorie koppelen aan de praktijk. Even voorstellen: 

  Marco van der Pal: Trainer Internet of Things, en werkzaam als IoT architect in Capgemini’s SmartOffice-project om gebouwen slimmer te maken. 

  “Om succesvol te zijn in IoT wordt een innige samenwerking tussen techniek en eindgebruikers vereist, en vraagt dus begrip ervan bij alle partijen.” 

  Internet of Things certificering 

  Onze training IoT in a day is een praktijkgerichte training en leidt niet tot certificering. Op de detailpagina’s van deze training vind je meer informatie hierover.