• Waarom Capgemini Academy? 

  • Onderdeel van één van de grootste, meest innovatieve IT-dienstverleners wereldwijd 
    
  • Groot trainingsaanbod: zowel volledig online als klassikaal beschikbaar 
    
  • De meeste trainingen zijn inclusief certificering en examen 
    
  • Trainers met passie, didactische vaardigheden en een flinke dosis praktijkervaring als IT-professional 
    
  • Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,6 
    

  Klassikaal, online, blended én in-company 

  Capgemini Academy biedt haar trainingen in een grote verscheidenheid aan vormen aan. Uiteraard kun je kiezen uit klassikaal, online of blended, maar vaak kun je jouw training ook ‘In Company’ volgen. Dus binnen de muren van je eigen organisatie. Om de trainingen nóg leuker te maken en ervoor te zorgen dat je nóg meer rendement haalt uit je trainingsuren, zetten we verschillende tools en methodes in. Denk aan video, games, quizen, webinars en gebruik van praktijkcases. En mocht je na je training toch nog vragen hebben? Onze trainers helpen je graag verder.

  Wat is IT Security 

  IT Security splitsen we op in Cyber Security en Information Security. Met Cyber Security bescherm je systemen, netwerken en programma’s tegen digitale aanvallen van buiten, zoals DDOS, ransomware en malware. Information Security verwijst naar de processen en tools die zijn ontworpen en geïmplementeerd om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen tegen onbevoegde wijziging, verstoring, vernietiging of inzage. 

  Waarom IT Security? 

  Digitalisering en de grootschalige toepassing van IT bieden enorme voordelen op het gebied van efficiëntie, ontwikkeling en innovatie. Tegelijkertijd ontstaan nieuwe dreigingen doordat alles en iedereen verbonden is. De vakgebieden Cyber Security en Information Security zorgen ervoor dat cybercriminelen geen toegang krijgen tot jouw systemen of informatie. Bijvoorbeeld door Cyber Security top-of-mind te maken bij ontwikkelaars en ervoor te zorgen dat beveiligingsmaatregelen al worden meegenomen bij (software)ontwikkeling.  

  Een belangrijk onderdeel van Information Security is dat medewerkers weten wat de gevaren van cybercriminaliteit zijn en hoe ze daar mee om moeten gaan. Belangrijk, want awareness voorkomt niet alleen diefstal van bedrijfsgeheimen, maar ook hoge boetes (GDPR) en imagoschade als persoonlijke gegevens in de verkeerde handen vallen.  

  Voor wie zijn onze IT Security trainingen? 

  Voor iedereen die werkzaam is in IT-dienstverlening. Denk aan: 

  • Auditors 
    
  • Ontwikkelaars 
    
  • Architecten
    
  • Operational managers 
    
  • CISO’s
    
  • Security specialisten 
    

  Onze IT Security lead trainers 

  Onze trainers zijn specialisten in hun vakgebied. Ze zijn volledig gecertificeerd, maken deel uit van een vakgroep en staan veelal met beide voeten in de klei. Ze doen niets liever dan hun kennis, ervaring en enthousiasme met jou delen en kunnen als geen ander de theorie koppelen aan de praktijk. 

  IT Security certificeringen 

  Bij bijna al onze IT Security trainingen is het examen en de officiële certificering inbegrepen. Kijk voor meer informatie op de detailpagina’s van deze trainingen.