• De rol van Solution Architect


  Beginnende architecten zijn vaak gespecialiseerd in één architectuuraspect zoals business architectuur of IT-architectuur. Ze werken meestal als solution architect.
   

  Wat doet een solution architect?

   
  De solution architect werkt een voorgestelde (technische) oplossing verder uit tot op het niveau dat een project in staat is de beoogde oplossing te realiseren. Hij beschrijft de betrokken bedrijfsprocessen en de wijze waarop dit door IT wordt ondersteund. De solution architect zorgt ook dat de uitgewerkte oplossing in overeenstemming is met de relevante onderdelen uit domeinarchitecturen en uit de enterprise architectuur. De solution architect werkt vaak in het IT domein en beschikt over  de technische kennis die nodig is om de IT oplossingen verder uit te werken. 
   

  Ontwikkelen als solution architect

   
  Het opleidingspad voor solution architect start met de training IS&TI Architecture. Daarnaast kan training in het TOGAF framework en ArchiMate® van belang zijn, als je organisatie deze standaarden hanteert. Bekijk hiervoor het opleidingenportfolio voor het TOGAF framework en ArchiMate®.
   
  Zoek jij een professioneel groeipad  als architect, bekijk dan ook de rollen domain architect en enterprise architect.