01 December 2022

SKILLIT: omscholing, bijscholing en herscholing binnen de IT

De enorme snelheid van technologische vooruitgang maakt dat IT-rollen constant veranderen en digitale skills al vlug verouderd zijn. En dan is er óók nog het enorme tekort aan IT-personeel op de arbeidsmarkt. Hoe krijg jij jouw organisatie klaar voor de digitale transformatie? Ons advies: investeer in het digitale talent van je huidige medewerkers met SKILLIT van Capgemini Academy.

 

SKILLIT richt zich op het versterken van de kwaliteit én capaciteit van IT-ers binnen jouw organisatie. We schaven niet alleen de skills van je huidige digitale talenten bij, maar stomen ook andere medewerkers klaar voor een IT-functie. Zo houden we al je medewerkers duurzaam inzetbaar en je organisatie digitaal ‘fit’.

 

Drie typen leertrajecten

Binnen SKILLIT bieden we drie typen leertrajecten aan:

 

  1. Omscholing (reskilling): niet-IT’ers leren nieuwe digitale skills om in te stromen in een toekomstige IT-rol. Denk hierbij aan een financieel adviseur die wordt omgeschoold tot data engineer.
  2. Bijscholing (upskilling): IT’ers leren nieuwe digitale skills om bij te blijven in hun vakgebied of ter uitbreiding van hun huidige rol. Bijvoorbeeld een architect die bijgeschoold wordt in SAFe Agile of Scrum. Of een software engineer die zichzelf een nieuwe programmeertaal als Python of Java eigen maakt.
  3. Herscholing (cross-skilling): IT’ers leren geheel nieuwe digitale skills om in te stromen in een nieuwe toekomstige IT-rol. Denk bijvoorbeeld aan een business analist die wordt herschoold tot DevOps engineer.

 

Een maximaal leereffect en een optimale leerervaring garanderen we met:

 

  1. Maatwerk: in co-creatie met jou en door regelmatig te evalueren, komen we tot een leertraject dat precies past bij de context van jouw organisatie en de leerbehoeften van jouw medewerkers.
  2. Snelle start: dankzij ons uitgebreide portfolio aan IT-trainingen, kunnen we elk traject razendsnel laten beginnen.
  3. Flexibiliteit: door onze iteratieve en agile manier van werken, wordt elk leertraject continu afgestemd en geoptimaliseerd op de leerstijl en leercurve van de deelnemers.
  4. Kostenbesparing: je omzeilt de onzekerheid en hoge kosten van externe werving, terwijl je gegarandeerd bent van medewerkers die je organisatie al kennen.

 

Technische vaardigheden én soft skills

In elk traject krijgen deelnemers zowel soft skills (klantgerichtheid, leergierigheid, flexibiliteit en samenwerken) als technische vaardigheden zoals data analyse, cloud computing en web development aangeleerd. Hierbij wordt nauwe aansluiting gezocht met de praktijk binnen jouw organisatie. Na afronding van het leertraject beschikken jouw medewerkers over de juiste skills voor functies zoals software developer, cloud engineer, data engineer, business analist en DevOps engineer.

 

Meer informatie?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van SKILLIT voor jouw organisatie? Vul onderstaand formulier in en één van onze experts neemt snel contact met je op.

 

SDP contact page