• Waarom Capgemini Academy?

  • Onderdeel van één van de grootste, meest innovatieve IT-dienstverleners wereldwijd 

  • Groot trainingsaanbod: zowel volledig online als klassikaal beschikbaar 

  • De meeste trainingen zijn inclusief certificering en examen 

  • Trainers met passie, didactische vaardigheden en een flinke dosis praktijkervaring als IT-professional 

  • Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,6 

  Klassikaal, online, blended én in-company

  Capgemini Academy biedt haar trainingen in een grote verscheidenheid aan vormen aan. Uiteraard kun je kiezen uit klassikaal, online of blended, maar vaak kun je jouw training ook ‘In Company’ volgen. Dus binnen de muren van je eigen organisatie. Om de trainingen nóg leuker te maken en ervoor te zorgen dat je nóg meer rendement haalt uit je trainingsuren, zetten we verschillende tools en methodes in. Denk aan video, games, quizen, webinars en gebruik van praktijkcases. En mocht je na je training toch nog vragen hebben? Onze trainers helpen je graag verder.

  Wat is Software Engineering?

  Software engineering is het omzetten van (business)vragen naar werkende en bruikbare modellen, die je vervolgens vastlegt in software. Als software engineer heb je dan ook meer nodig dan alleen de beheersing van een programmeertaal. Je moet goed kunnen luisteren naar de wensen en behoeften van klanten of eindgebruikers om tot de juiste software-oplossing te komen. Naast het leren van specifieke programmeertalen, biedt Capgemini Academy een allround software engineering track. Deze training focust op alle relevante aspecten binnen het software engineering proces. Denk aan Agile werken, requirements, testen, web technologie, databases, software architectuur, tooling en frameworks.

  Waarom Software Engineering

  Software is overal om ons heen. We mailen, bellen en appen erop los, maar denk ook aan de perronborden op het station of de bonuskaart en de zelfscankassa in de supermarkt. We kunnen haast niet meer zonder. Goede software maakt ons leven efficiënter en makkelijker en opent nieuwe mogelijkheden. Softwarefouten kunnen leiden tot het uitvallen van systemen, wat het dagelijks leven behoorlijk kan ontwrichten. Er is dan ook veel vraag naar gecertificeerde software engineers die in staat zijn om complexe, betrouwbare systemen te ontwikkelen.

  Voor wie zijn onze Software Engineering trainingen?

  Voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in een of meerdere aspecten van software engineering. Denk o.a. aan:

  • Ontwikkelaars
    
  • Scrum masters
    
  • Product owners
    
  • Managers
    
  • Recruiters
    
  • Business analisten
    
  • Architecten
    

  Welke Software Engineering trainingen bieden we aan?

  Of je nou beginnend of gevorderd bent, bij Capgemini Academy is er voor elk wat wils. Onze intensieve software engineering track stoomt je klaar tot volwaardige software engineer. Geen affiniteit met software engineering, maar wil je hier toch meer over leren in verband met jouw werkzaamheden? Volg dan onze programming essentials training. Capgemini Academy biedt daarnaast praktijkgerichte en gecertificeerde trainingen op het gebied van Java, Mendix of bijvoorbeeld opleidingen om scrum master of scrum developer te worden.

  Onze Software Engineering lead trainers

  Onze trainers zijn specialisten in hun vakgebied. Ze zijn opgeleid, volledig gecertificeerd, maken deel uit van een vakgroep en staan veelal met beide voeten in de klei. Ze doen niets liever dan hun kennis, ervaring en enthousiasme met jou delen en kunnen als geen ander de theorie koppelen aan de praktijk. Even voorstellen:

  Gillis de Nijs: Trainer software engineering & programming essentials

  “Ik vind het prachtig om te zien hoe mijn cursisten tot eigen inzichten komen en van niets, iets weten te maken.”

  Gabriël Moawad: Trainer Front-End & Angular

  "Van zero naar front-end hero in 6 weken, als trainer zijnde ben ik elke keer weer trots om te zien hoe de deelnemers zijn gegroeid tijdens de track!"

  We Shi Yao: Trainer Front-End & Angular

  "Het inspireert mij om cursisten te laten zien wat allemaal mogelijk is op het gebied van front-end development."

  Marien Krouwel: Trainer Mendix

  “Mijn doel is om applicatie-ontwikkeling weer eenvoudig te maken.”

  Software Engineering certificering

  Veel van onze trainingen leiden tot een officiële certificering. Zo kun je je bij Capgemini Academy laten opleiden tot officieel gecertificeerd software engineer of scrum master.