• Testen

  Testen wordt steeds belangrijker. ICT-producten en -processen hebben tegenwoordig met hogere kwaliteitseisen te maken. Meer en meer worden de informatiesystemen van verschillende organisaties geïntegreerd om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Zo stelt het toenemende belang van ICT, organisaties voor grotere risico’s door falende (nieuwe) systemen en de gevolgen die deze hebben voor hun productie en klanten. De juiste testexpertise biedt jou en je organisatie hierbij de uitkomst. Lees meer.

 • Testen

  Testen wordt steeds belangrijker. ICT-producten en -processen hebben tegenwoordig met hogere kwaliteitseisen te maken. Meer en meer worden de informatiesystemen van verschillende organisaties geïntegreerd om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Zo stelt het toenemende belang van ICT, organisaties voor grotere risico’s door falende (nieuwe) systemen en de gevolgen die deze hebben voor hun productie en klanten. De juiste testexpertise biedt jou en je organisatie hierbij de uitkomst.
   
  Klik hier boven op "Leerplan Testen" voor ons volledige Test opleidingen curriculum.

  Testen is een vak

  Testen heeft zich ontwikkeld tot een vakdiscipline. Het is geen activiteit die je er even naast doet. Het is een professie met zijn eigen technieken, die vraagt om specifieke vaardigheden. Capgemini Academy biedt je leertrajecten en losse opleidingen om je de benodigde testexpertise eigen te maken.
   

  Opleidingscurriculum testen

  In ons curriculum zijn opleidingen aanwezig voor diverse bekende rollen in het testvak. Er is aandacht voor alle benodigde competenties, zowel vakinhoudelijk als management- en communicatieve vaardigheden. Indien u zich de basis heeft aangeleerd, heeft Capgemini Academy tevens een zeer interessant aanvullend portfolio opleidingen die u verder helpen met uw professionalisering. 
   
  Zie de curriculumpagina voor meer informatie over dit geïntegreerde opleidingsprogramma.
   

  Methoden en technieken

  Centraal in onze opleidingen staat het gebruik van standaard testmethoden en -technieken, toegepast op de praktijksituatie van vandaag. Zo gebruiken we de testmethode TMap® Next (Test Managament Approach) als basis voor onze testopleidingen. In onze gespecialiseerde opleidingen leer je onder andere de methode TPI® (Test Process Improvement). Onze testopleidingen richten zich zowel op testen bij systeemontwikkeling volgens de lineaire, Agile als iteratieve aanpak, evenals op testen in een pakketomgevingen.
   

  Agile / Scrum steeds meer toegepast

  Agile methodes winnen momenteel zeer snel aan belang in de ICT-markt en dan met name in product- en applicatieontwikkeling. Onder de verschillende Agile methodes is Scrum de methode die het meest wordt gebruikt. Scrum bestaat uit een duidelijk en eenvoudig framework van rollen en spelregels dat niet gebonden is aan een specifiek technologisch domein. Capgemini Academy heeft diverse Agile opleidingen met focus op de tester. 
   
  Capgemini Academy heeft een instap training Scrum kickstart als u wat meer wilt weten over Agile/ Scrum. Daarnaast biedt Capgemini Academy speciaal voor de tester de volgende opleidingen aan: Agile Testing en Agile Requirements.
   

  Certificering

  Bij Capgemini Academy kun jij je ook optimaal voorbereiden voor certificering in het testvak.