• MS-203: Microsoft 365 Messaging [MS-203T00-A] (EN)

 • Group Training

  Word Messaging Administrator en werk samen met deSecurity Administrator en Microsoft 365 Enterprise Administrator om een veilige hybride of alleen-cloudtopologie voor een onderneming te implementeren!

  Training code
  CGAMS203CE
  Gesproken taal
  Engels
  Taal materiaal
  Engels
  Dagdelen
  10
  Kosten
  €2.700,00
  excl. BTW Geen extra kosten.

  Boek nu MS-203: Microsoft 365 Messaging [MS-203T00-A] (EN)

  In groepstrainingen gebruiken we verschillende werkvormen en doe je kennis, inzicht en inspiratie op. Bekijk ook de Gesproken taal en Taal materiaal aan de linkerkant van de pagina voor informatie over de taal.

  • 11-12-2023
   Online Virtual
   €2.700,00
   €2.700,00
  • 10-6-2024
   Online Virtual
   €2.700,00
   €2.700,00
   

  Wat is MS-203: Microsoft 365 Messaging [MS-203T00-A]

  Deze training behandelt de belangrijkste elementen van Microsoft 365-berichtenbeheer, waaronder berichttransport en e-mailstroom, berichtbeveiliging, hygiëne en compliance, berichteninfrastructuur en hybride berichtenuitwisseling. Deze training is bedoeld voor IT-professionals die de berichteninfrastructuur voor Microsoft 365 in hun organisatie.
  Deze training maakt gebruik van MOC (Microsoft Official Courseware) en wordt gegeven door een ervaren MCT (Microsoft Certified Trainer).
  Zie onderstaande modules voor meer informatie:
  Module 1: Beheer van de transportpijpleiding
  In deze module leert u over de verschillende transportcomponenten van Exchange, hoe de berichtroutering werkt en hoe u de berichtenstroom configureert voor uw organisatie. U onderzoekt de taken die berichtenbeheerders moeten uitvoeren om berichttransport te configureren. U bekijkt de opties voor berichttransport en leert hoe u domeinen en connectoren configureert en hoe u een goedkeuringsworkflow voor berichten kunt implementeren. U leert ook hoe u transportregels beheert, wat een zeer krachtige configuratie is om de berichtenstroom in uw organisatie te beheren.
  Lessen

  • Overzicht van transportdiensten
  • Configureren van berichtentransport
  • Beheer van transportregels

  Module 2: E-mailstroom beheren en oplossen
  In deze module onderzoek je de componenten van de e-mailstroom en leer je hoe je je e-mailstroom beheert, wat een cruciale taak is voor elke Exchange-beheerder. Je bestudeert de verschillen tussen het beheren van de e-mailstroom in Exchange Online, Exchange Server en Exchange Hybrid-implementaties. Van het beheren van de e-mailstroom gaat u over op het oplossen van problemen met de e-mailstroom, zoals e-mails die niet correct worden gerouteerd binnen of buiten uw organisatie, of wanneer beveiligde verbindingen niet met succes tot stand kunnen worden gebracht. Je leert over de tools die Microsoft biedt om je te helpen de hoofdoorzaak van je problemen te achterhalen en je e-mailstroom op te lossen. Vervolgens ga je over van het oplossen van problemen met de e-mailstroom naar het oplossen van transportproblemen, zoals netwerkproblemen, problemen met connectoren en agents, en architecturale problemen, en hoe je problemen samen met elkaar kunt oplossen. Ten slotte leert u hoe u gebeurtenis-, protocol- en volglogboeken kunt controleren wanneer alle probleemoplossing voor servicebeschikbaarheid en berichtentransport is voltooid en een probleem zich blijft voordoen, of als u historische gegevens over problemen in het verleden moet vinden.
  Lessen

  • Beheer van e-mailstroom
  • Problemen met e-mailstroom oplossen
  • Problemen met transport oplossen
  • Problemen oplossen met logboeken

  Module 3: Berichthygiëne beheren
  In deze module leert u over de functies en functionaliteit van Microsoft Exchange Online Protection (EOP). U leert ook hoe u de routering van berichten kunt plannen voor deze service, die een antimalware- en antispambeleid biedt dat uw organisatie beschermt tegen spam en malware en uw organisatie beschermt tegen schendingen van het berichtenbeleid. Vervolgens bekijkt u de antimalware- en antispambescherming die Exchange Server en Online Protection bieden, en leert u hoe u filters, beleid en instellingen voor SPAM en malware configureert om uw gebruikers te beschermen. Je sluit de module af door Advanced Threat Protection (ATP) te onderzoeken en hoe het de bescherming van EOP uitbreidt door gerichte aanvallen te filteren die door de verdedigingslinie van EOP zouden kunnen gaan, inclusief geavanceerde bedreigingen zoals zero-day-aanvallen in e-mailbijlagen en Office-documenten en time-of-click-bescherming tegen kwaadaardige URL's. U leert hoe Microsoft 365 ATP gebruikers beschermt tegen geavanceerde bedreigingen door middel van functies zoals veilige bijlagen en veilige koppelingen, en hoe het rapporten genereert die beheerders inzicht geven in aanvallen op hun huurders via e-mail.
  Lessen

  • Planning voor berichthygiëne
  • Beheer van antimalware- en antispambeleid
  • Beheer van geavanceerde bescherming tegen bedreigingen

  Module 4: Compliance beheren
  Deze module begint met het beschrijven van de verschillende nalevingsfuncties in het Security & Compliance Center (SCC) die berichtenbeheerders kunnen gebruiken om te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten. Deze module ondersteunt naleving in Exchange door de nalevingsfuncties te onderzoeken die beschikbaar zijn in het Exchange Admin Center voor Exchange Server en hybride implementaties. Vanwege de complexe bewaarvereisten van moderne berichtenomgevingen, richt deze module zich op hoe archivering wordt uitgevoerd met Exchange, zodat u uw gebruikers een efficiënte en compatibele omgeving kunt bieden. U zult ook onderzoeken hoe extra archiefopslag wordt geboden aan uw gebruikers, hoe berichten automatisch worden verwerkt en gearchiveerd, en hoe auditlogboekregistratie in Exchange informatie geeft over beheerders-, gedelegeerde- en gebruikersacties in gebruikerspostvakken en uw Exchange-organisatie. Ten slotte, omdat organisaties zich moeten houden aan wettelijke opsporingsvereisten (gerelateerd aan organisatiebeleid, compliance of rechtszaken), gaat u onderzoeken hoe eDiscovery voor Microsoft Exchange u kan helpen bij het uitvoeren van opsporingszoekopdrachten voor relevante inhoud in mailboxen.
  Lessen

  • Naleving van berichten in de SCC
  • Naleving van berichtenuitwisseling in Exchange
  • Beheer van Exchange Online Archivering en Auditing
  • Beheer van Content Search

  Module 5: Organisatie-instellingen beheren
  Deze module begint met een onderzoek naar het beheer van authenticatie voor berichtenuitwisseling. Deze module richt zich op hoe u ervoor kunt zorgen dat gebruikersaccounts goed worden beschermd en beveiligd, en hoe u meerdere beveiligingsfuncties kunt implementeren die geen onnodige complexiteit veroorzaken in het dagelijkse werk van gebruikers, wat kan leiden tot een lagere bedrijfsproductiviteit en nieuwe beveiligingsrisico's. U gaat dan over van verificatie van berichten naar organisatie-instellingen, waar u leert hoe u instellingen configureert die van toepassing zijn op de hele organisatie of op veel gebruikers in de organisatie. Ten slotte onderzoekt u hoe u het delen van organisaties configureert.
  Lessen

  • Verificatie voor berichten beheren
  • Configureren van organisatorische instellingen
  • Organisatorisch delen configureren

  Module 6: Mobiele apparaten beheren
  In deze module begint u met het onderzoeken van Mobile Device Management in Microsoft 365, evenals hoe Exchange ActiveSync en het mailboxbeleid voor mobiele apparaten deze inspanning ondersteunen. Vervolgens onderzoek je hoe je de toegang tot mobiele apparaten kunt beheren en problemen kunt oplossen. Deze module onderzoekt vervolgens hoe zowel de toegang als de infrastructuur voor mobiele apparaten kunnen worden geconfigureerd, de implicaties van het op afstand wissen van mobiele apparaten worden begrepen en alternatieve methoden voor het beheer van mobiele apparaten worden onderzocht.
  Lessen

  • Beleid voor mailboxen voor mobiele apparaten
  • Beheer van toegang tot mobiele apparaten

  Module 7: Op rollen gebaseerde machtigingen beheren
  Deze module onderzoekt hoe berichtenbeheerders op rollen gebaseerde machtigingen beheren, wat een essentiële taak is voor elke berichtenbeheerder. Aangezien Exchange Server en Exchange Online beide het Role Based Access Control (RBAC) toestemmingsmodel gebruiken, onderzoekt deze module de basisprincipes van RBAC-beheer. De module sluit af door te onderzoeken hoe een berichtenbeheerder machtigingen zorgvuldig moet plannen en configureren om zijn omgeving of zijn gehele Active Directory niet in gevaar te brengen.
  Lessen

  • Beheer van beheerdersrollen
  • Beheer van gebruikersrollen
  • Exchange Setup - RBAC en AD Split Permission

  Module 8: Beheer van ontvangerobjecten en bronnen
  Deze module onderzoekt enkele van de meest voorkomende taken die berichtbeheerders uitvoeren: het maken en configureren van e-mailontvangers, lijsten en bronnen. Deze module onderzoekt de verschillende soorten Exchange Server-ontvangers, inclusief hoe ze van elkaar verschillen. De module richt zich vervolgens op de verschillende taken waarvoor u Exchange-ontvangers in Exchange moet maken en beheren, inclusief gebruikerspostvakken, bronpostvakken, gedeelde mailboxen, e-mailcontacten en e-mailgebruikers. U leert ook hoe u machtigingen voor ontvangers beheert en hoe u groepen maakt en beheert.
  Lessen

  • Exchange-ontvangers
  • Aanmaken en beheren van Exchange-ontvangers
  • Beheer van e-mailadressen, lijsten en bronnen

  Module 9: Openbare mappen beheren
  In deze module leert u over openbare mappen in Exchange, bekijkt u de planningsoverwegingen voor het inzetten van openbare mappen en bespreekt u alternatieven voor openbare mappen. U leert ook hoe u postbussen voor openbare mappen, openbare mappen en machtigingen voor openbare mappen implementeert en beheert, en hoe u openbare mappen met e-mail maakt en beheert. De module wordt afgesloten met een onderzoek naar het controleren en oplossen van problemen met openbare mappen.
  Lessen

  • Planning van de hiërarchie van openbare mappen
  • Implementeren en beheren van openbare mappen
  • Problemen met openbare mappen oplossen

  Module 10: Planning van een hybride omgeving
  In deze module onderzoekt u de vereisten die nodig zijn om een ??hybride implementatie te implementeren, en leert u over de functies en componenten die vereist zijn bij het implementeren van een hybride implementatie. Deze module onderzoekt alle planningsaspecten die vereist zijn voordat de Hybrid Configuration Wizard wordt uitgevoerd. Dit omvat de configuratie-opties van de HCW, evenals de details over Organization Configuration Transfer (OCT) en de Hybrid Agent. De module wordt afgesloten met een bespreking van de e-mailstroomopties voor een hybride implementatie.
  Lessen

  • Uitwisselingsvereisten voor hybride implementatie
  • Planning om de hybride configuratiewizard uit te voeren

  Module 11: Mailbox-migraties uitvoeren
  Deze module onderzoekt de opties die beschikbaar zijn voor het migreren van e-mail naar Exchange Online, zoals het uitvoeren van een migratie of het gebruik van FastTrack om mailboxen van uw bestaande mailservers naar Exchange Online te verplaatsen. Deze module vat de migratie- en coëxistentieopties samen en geeft aan wanneer welke optie te gebruiken. De module onderzoekt vervolgens de vereisten voor het uitvoeren van een IMAP-migratie, de beschikbare migratieopties en de stappen die tijdens een migratie worden uitgevoerd. De module onderzoekt vervolgens hoe u zowel een omschakeling als een gefaseerde migratie kunt plannen en uitvoeren. Het vergelijkt elk van deze twee migratiebenaderingen en u leert over de vereisten, planningsactiviteiten en het migratieproces voor elke optie. De module sluit af met belangrijke aanvullende migratietaken, zoals het migreren van een PST-bestand en de overwegingen voor een migratie naar een openbare map.
  Lessen

  • Planning van mailboxmigraties
  • IMAP-migraties uitvoeren
  • Uitvoeren van omschakelings- en geënsceneerde migraties
  • Geavanceerde migraties uitvoeren

  Module 12: Implementatie van en probleemoplossing voor een hybride omgeving
  In deze module leert u de belangrijkste gebieden om te plannen met betrekking tot Edge Transport-servers. U leert dan over de vereisten en best practices om een ??hybride implementatie te configureren, wat de eerste stap is voor uw Exchange-organisatie, ongeacht of u uw Exchange on-premises en Exchange Online-organisaties wilt verbinden voor langdurig samenleven of als onderdeel van van een cloudmigratiestrategie. In deze module onderzoekt u vervolgens hoe u een hybride implementatie beheert en geavanceerde hybride functionaliteit implementeert. U behandelt de functies die een succesvolle hybride implementatie vereisen, zoals het naast elkaar bestaan ??van openbare mappen of de opslag van OneDrive for Business-bijlagen voor lokale postvakken. Deze module wordt afgesloten met een inleiding tot probleemoplossingstechnieken voor een hybride implementatie. U leert hoe u problemen met directorysynchronisatie oplost, waaronder pass-through-authenticatie (PTA) en eenmalige aanmelding, Exchange-transport en probleemoplossing voor clienttoegang en het oplossen van problemen met mailboxreplicatieservices.
  Lessen

  • Implementatie en beheer van een Edge Transport Server
  • Een hybride implementatie configureren met behulp van de HCW
  • Implementatie van geavanceerde hybride functionaliteit
  • Problemen met hybride implementaties oplossen
   
   

  Voor wie is MS-203: Microsoft 365 Messaging [MS-203T00-A]

  De Messaging-beheerder implementeert, configureert, beheert en lost problemen op met ontvangers, machtigingen, e-mailbeveiliging, e-mailstroom en openbare mappen in zowel lokale als cloud-bedrijfsomgevingen. Verantwoordelijkheden omvatten het beheren van berichthygiëne, berichteninfrastructuur en hybride configuratie en migratie. Om een veilige hybride topologie te implementeren die voldoet aan de zakelijke behoeften van een moderne organisatie, moet de berichtenbeheerder samenwerken met de beveiligingsbeheerder en Microsoft 365 Enterprise-beheerder. De berichtenbeheerder moet praktische kennis hebben van verificatietypen, licenties en integratie met Microsoft 365 toepassingen.
  Ook ontvang je een examenvoucher. Meld u vandaag nog aan!

  Voorvereisten

  Deze training is bedoeld voor personen die de rol van Microsoft 365 Messaging Administrator ambiëren.

  Doelstellingen

  Na het afronden van deze training beheers je de volgende onderwerpen:
  Configureren en beheren van de transportleiding

  • Beheer en los problemen met de e-mailstroom en transport op
  • Beheer berichthygiëne en compliance
  • Beheer authenticatie voor berichten
  • Configureer organisatorische instellingen en delen
  • Beheer mobiele apparaten
  • Beheer op rollen gebaseerde machtigingen
  • Creëer en beheer ontvangende objecten en bronnen
  • Plan, implementeer en los problemen met openbare mappen op
  • Plan een hybride omgeving
  • Voer mailboxmigraties uit
  • Een hybride omgeving implementeren en problemen oplossen

  Examen informatie

  • Duur examen:120
  • % extra tijd indien niet in moedertaal: -
  • Aantal examenvragen: 40-60
  • Minimaal aantal goed te beantwoorden: variable
  • Examen stijl: Multiple Choice
  • Open Boek: Nee
   
  Incompany

  Word Messaging Administrator en werk samen met deSecurity Administrator en Microsoft 365 Enterprise Administrator om een veilige hybride of alleen-cloudtopologie voor een onderneming te implementeren!

  Training code
  CGAMS203CE
  Gesproken taal
  Engels
  Taal materiaal
  Engels
  Dagdelen
  10
  Kosten
  €2.700,00
  excl. BTW Geen extra kosten.

  Een Incompany training biedt verschillende voordelen:

  - Je bepaalt zelf de locatie
  - Je beleeft de training met je collega’s, daardoor sluit deze altijd aan op jouw praktijk
  - De trainer kan in uitleg, voorbeelden en opdrachten aansluiten bij jouw organisatie
  - In overleg kan de training aangepast worden aan organisatie specifieke vragen

  Vraag nu meer informatie of een offerte aan.

   

  Wat is MS-203: Microsoft 365 Messaging [MS-203T00-A]

  Deze training behandelt de belangrijkste elementen van Microsoft 365-berichtenbeheer, waaronder berichttransport en e-mailstroom, berichtbeveiliging, hygiëne en compliance, berichteninfrastructuur en hybride berichtenuitwisseling. Deze training is bedoeld voor IT-professionals die de berichteninfrastructuur voor Microsoft 365 in hun organisatie.
  Deze training maakt gebruik van MOC (Microsoft Official Courseware) en wordt gegeven door een ervaren MCT (Microsoft Certified Trainer).
  Zie onderstaande modules voor meer informatie:
  Module 1: Beheer van de transportpijpleiding
  In deze module leert u over de verschillende transportcomponenten van Exchange, hoe de berichtroutering werkt en hoe u de berichtenstroom configureert voor uw organisatie. U onderzoekt de taken die berichtenbeheerders moeten uitvoeren om berichttransport te configureren. U bekijkt de opties voor berichttransport en leert hoe u domeinen en connectoren configureert en hoe u een goedkeuringsworkflow voor berichten kunt implementeren. U leert ook hoe u transportregels beheert, wat een zeer krachtige configuratie is om de berichtenstroom in uw organisatie te beheren.
  Lessen

  • Overzicht van transportdiensten
  • Configureren van berichtentransport
  • Beheer van transportregels

  Module 2: E-mailstroom beheren en oplossen
  In deze module onderzoek je de componenten van de e-mailstroom en leer je hoe je je e-mailstroom beheert, wat een cruciale taak is voor elke Exchange-beheerder. Je bestudeert de verschillen tussen het beheren van de e-mailstroom in Exchange Online, Exchange Server en Exchange Hybrid-implementaties. Van het beheren van de e-mailstroom gaat u over op het oplossen van problemen met de e-mailstroom, zoals e-mails die niet correct worden gerouteerd binnen of buiten uw organisatie, of wanneer beveiligde verbindingen niet met succes tot stand kunnen worden gebracht. Je leert over de tools die Microsoft biedt om je te helpen de hoofdoorzaak van je problemen te achterhalen en je e-mailstroom op te lossen. Vervolgens ga je over van het oplossen van problemen met de e-mailstroom naar het oplossen van transportproblemen, zoals netwerkproblemen, problemen met connectoren en agents, en architecturale problemen, en hoe je problemen samen met elkaar kunt oplossen. Ten slotte leert u hoe u gebeurtenis-, protocol- en volglogboeken kunt controleren wanneer alle probleemoplossing voor servicebeschikbaarheid en berichtentransport is voltooid en een probleem zich blijft voordoen, of als u historische gegevens over problemen in het verleden moet vinden.
  Lessen

  • Beheer van e-mailstroom
  • Problemen met e-mailstroom oplossen
  • Problemen met transport oplossen
  • Problemen oplossen met logboeken

  Module 3: Berichthygiëne beheren
  In deze module leert u over de functies en functionaliteit van Microsoft Exchange Online Protection (EOP). U leert ook hoe u de routering van berichten kunt plannen voor deze service, die een antimalware- en antispambeleid biedt dat uw organisatie beschermt tegen spam en malware en uw organisatie beschermt tegen schendingen van het berichtenbeleid. Vervolgens bekijkt u de antimalware- en antispambescherming die Exchange Server en Online Protection bieden, en leert u hoe u filters, beleid en instellingen voor SPAM en malware configureert om uw gebruikers te beschermen. Je sluit de module af door Advanced Threat Protection (ATP) te onderzoeken en hoe het de bescherming van EOP uitbreidt door gerichte aanvallen te filteren die door de verdedigingslinie van EOP zouden kunnen gaan, inclusief geavanceerde bedreigingen zoals zero-day-aanvallen in e-mailbijlagen en Office-documenten en time-of-click-bescherming tegen kwaadaardige URL's. U leert hoe Microsoft 365 ATP gebruikers beschermt tegen geavanceerde bedreigingen door middel van functies zoals veilige bijlagen en veilige koppelingen, en hoe het rapporten genereert die beheerders inzicht geven in aanvallen op hun huurders via e-mail.
  Lessen

  • Planning voor berichthygiëne
  • Beheer van antimalware- en antispambeleid
  • Beheer van geavanceerde bescherming tegen bedreigingen

  Module 4: Compliance beheren
  Deze module begint met het beschrijven van de verschillende nalevingsfuncties in het Security & Compliance Center (SCC) die berichtenbeheerders kunnen gebruiken om te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten. Deze module ondersteunt naleving in Exchange door de nalevingsfuncties te onderzoeken die beschikbaar zijn in het Exchange Admin Center voor Exchange Server en hybride implementaties. Vanwege de complexe bewaarvereisten van moderne berichtenomgevingen, richt deze module zich op hoe archivering wordt uitgevoerd met Exchange, zodat u uw gebruikers een efficiënte en compatibele omgeving kunt bieden. U zult ook onderzoeken hoe extra archiefopslag wordt geboden aan uw gebruikers, hoe berichten automatisch worden verwerkt en gearchiveerd, en hoe auditlogboekregistratie in Exchange informatie geeft over beheerders-, gedelegeerde- en gebruikersacties in gebruikerspostvakken en uw Exchange-organisatie. Ten slotte, omdat organisaties zich moeten houden aan wettelijke opsporingsvereisten (gerelateerd aan organisatiebeleid, compliance of rechtszaken), gaat u onderzoeken hoe eDiscovery voor Microsoft Exchange u kan helpen bij het uitvoeren van opsporingszoekopdrachten voor relevante inhoud in mailboxen.
  Lessen

  • Naleving van berichten in de SCC
  • Naleving van berichtenuitwisseling in Exchange
  • Beheer van Exchange Online Archivering en Auditing
  • Beheer van Content Search

  Module 5: Organisatie-instellingen beheren
  Deze module begint met een onderzoek naar het beheer van authenticatie voor berichtenuitwisseling. Deze module richt zich op hoe u ervoor kunt zorgen dat gebruikersaccounts goed worden beschermd en beveiligd, en hoe u meerdere beveiligingsfuncties kunt implementeren die geen onnodige complexiteit veroorzaken in het dagelijkse werk van gebruikers, wat kan leiden tot een lagere bedrijfsproductiviteit en nieuwe beveiligingsrisico's. U gaat dan over van verificatie van berichten naar organisatie-instellingen, waar u leert hoe u instellingen configureert die van toepassing zijn op de hele organisatie of op veel gebruikers in de organisatie. Ten slotte onderzoekt u hoe u het delen van organisaties configureert.
  Lessen

  • Verificatie voor berichten beheren
  • Configureren van organisatorische instellingen
  • Organisatorisch delen configureren

  Module 6: Mobiele apparaten beheren
  In deze module begint u met het onderzoeken van Mobile Device Management in Microsoft 365, evenals hoe Exchange ActiveSync en het mailboxbeleid voor mobiele apparaten deze inspanning ondersteunen. Vervolgens onderzoek je hoe je de toegang tot mobiele apparaten kunt beheren en problemen kunt oplossen. Deze module onderzoekt vervolgens hoe zowel de toegang als de infrastructuur voor mobiele apparaten kunnen worden geconfigureerd, de implicaties van het op afstand wissen van mobiele apparaten worden begrepen en alternatieve methoden voor het beheer van mobiele apparaten worden onderzocht.
  Lessen

  • Beleid voor mailboxen voor mobiele apparaten
  • Beheer van toegang tot mobiele apparaten

  Module 7: Op rollen gebaseerde machtigingen beheren
  Deze module onderzoekt hoe berichtenbeheerders op rollen gebaseerde machtigingen beheren, wat een essentiële taak is voor elke berichtenbeheerder. Aangezien Exchange Server en Exchange Online beide het Role Based Access Control (RBAC) toestemmingsmodel gebruiken, onderzoekt deze module de basisprincipes van RBAC-beheer. De module sluit af door te onderzoeken hoe een berichtenbeheerder machtigingen zorgvuldig moet plannen en configureren om zijn omgeving of zijn gehele Active Directory niet in gevaar te brengen.
  Lessen

  • Beheer van beheerdersrollen
  • Beheer van gebruikersrollen
  • Exchange Setup - RBAC en AD Split Permission

  Module 8: Beheer van ontvangerobjecten en bronnen
  Deze module onderzoekt enkele van de meest voorkomende taken die berichtbeheerders uitvoeren: het maken en configureren van e-mailontvangers, lijsten en bronnen. Deze module onderzoekt de verschillende soorten Exchange Server-ontvangers, inclusief hoe ze van elkaar verschillen. De module richt zich vervolgens op de verschillende taken waarvoor u Exchange-ontvangers in Exchange moet maken en beheren, inclusief gebruikerspostvakken, bronpostvakken, gedeelde mailboxen, e-mailcontacten en e-mailgebruikers. U leert ook hoe u machtigingen voor ontvangers beheert en hoe u groepen maakt en beheert.
  Lessen

  • Exchange-ontvangers
  • Aanmaken en beheren van Exchange-ontvangers
  • Beheer van e-mailadressen, lijsten en bronnen

  Module 9: Openbare mappen beheren
  In deze module leert u over openbare mappen in Exchange, bekijkt u de planningsoverwegingen voor het inzetten van openbare mappen en bespreekt u alternatieven voor openbare mappen. U leert ook hoe u postbussen voor openbare mappen, openbare mappen en machtigingen voor openbare mappen implementeert en beheert, en hoe u openbare mappen met e-mail maakt en beheert. De module wordt afgesloten met een onderzoek naar het controleren en oplossen van problemen met openbare mappen.
  Lessen

  • Planning van de hiërarchie van openbare mappen
  • Implementeren en beheren van openbare mappen
  • Problemen met openbare mappen oplossen

  Module 10: Planning van een hybride omgeving
  In deze module onderzoekt u de vereisten die nodig zijn om een ??hybride implementatie te implementeren, en leert u over de functies en componenten die vereist zijn bij het implementeren van een hybride implementatie. Deze module onderzoekt alle planningsaspecten die vereist zijn voordat de Hybrid Configuration Wizard wordt uitgevoerd. Dit omvat de configuratie-opties van de HCW, evenals de details over Organization Configuration Transfer (OCT) en de Hybrid Agent. De module wordt afgesloten met een bespreking van de e-mailstroomopties voor een hybride implementatie.
  Lessen

  • Uitwisselingsvereisten voor hybride implementatie
  • Planning om de hybride configuratiewizard uit te voeren

  Module 11: Mailbox-migraties uitvoeren
  Deze module onderzoekt de opties die beschikbaar zijn voor het migreren van e-mail naar Exchange Online, zoals het uitvoeren van een migratie of het gebruik van FastTrack om mailboxen van uw bestaande mailservers naar Exchange Online te verplaatsen. Deze module vat de migratie- en coëxistentieopties samen en geeft aan wanneer welke optie te gebruiken. De module onderzoekt vervolgens de vereisten voor het uitvoeren van een IMAP-migratie, de beschikbare migratieopties en de stappen die tijdens een migratie worden uitgevoerd. De module onderzoekt vervolgens hoe u zowel een omschakeling als een gefaseerde migratie kunt plannen en uitvoeren. Het vergelijkt elk van deze twee migratiebenaderingen en u leert over de vereisten, planningsactiviteiten en het migratieproces voor elke optie. De module sluit af met belangrijke aanvullende migratietaken, zoals het migreren van een PST-bestand en de overwegingen voor een migratie naar een openbare map.
  Lessen

  • Planning van mailboxmigraties
  • IMAP-migraties uitvoeren
  • Uitvoeren van omschakelings- en geënsceneerde migraties
  • Geavanceerde migraties uitvoeren

  Module 12: Implementatie van en probleemoplossing voor een hybride omgeving
  In deze module leert u de belangrijkste gebieden om te plannen met betrekking tot Edge Transport-servers. U leert dan over de vereisten en best practices om een ??hybride implementatie te configureren, wat de eerste stap is voor uw Exchange-organisatie, ongeacht of u uw Exchange on-premises en Exchange Online-organisaties wilt verbinden voor langdurig samenleven of als onderdeel van van een cloudmigratiestrategie. In deze module onderzoekt u vervolgens hoe u een hybride implementatie beheert en geavanceerde hybride functionaliteit implementeert. U behandelt de functies die een succesvolle hybride implementatie vereisen, zoals het naast elkaar bestaan ??van openbare mappen of de opslag van OneDrive for Business-bijlagen voor lokale postvakken. Deze module wordt afgesloten met een inleiding tot probleemoplossingstechnieken voor een hybride implementatie. U leert hoe u problemen met directorysynchronisatie oplost, waaronder pass-through-authenticatie (PTA) en eenmalige aanmelding, Exchange-transport en probleemoplossing voor clienttoegang en het oplossen van problemen met mailboxreplicatieservices.
  Lessen

  • Implementatie en beheer van een Edge Transport Server
  • Een hybride implementatie configureren met behulp van de HCW
  • Implementatie van geavanceerde hybride functionaliteit
  • Problemen met hybride implementaties oplossen
   
   

  Voor wie is MS-203: Microsoft 365 Messaging [MS-203T00-A]

  De Messaging-beheerder implementeert, configureert, beheert en lost problemen op met ontvangers, machtigingen, e-mailbeveiliging, e-mailstroom en openbare mappen in zowel lokale als cloud-bedrijfsomgevingen. Verantwoordelijkheden omvatten het beheren van berichthygiëne, berichteninfrastructuur en hybride configuratie en migratie. Om een veilige hybride topologie te implementeren die voldoet aan de zakelijke behoeften van een moderne organisatie, moet de berichtenbeheerder samenwerken met de beveiligingsbeheerder en Microsoft 365 Enterprise-beheerder. De berichtenbeheerder moet praktische kennis hebben van verificatietypen, licenties en integratie met Microsoft 365 toepassingen.
  Ook ontvang je een examenvoucher. Meld u vandaag nog aan!

  Voorvereisten

  Deze training is bedoeld voor personen die de rol van Microsoft 365 Messaging Administrator ambiëren.

  Doelstellingen

  Na het afronden van deze training beheers je de volgende onderwerpen:
  Configureren en beheren van de transportleiding

  • Beheer en los problemen met de e-mailstroom en transport op
  • Beheer berichthygiëne en compliance
  • Beheer authenticatie voor berichten
  • Configureer organisatorische instellingen en delen
  • Beheer mobiele apparaten
  • Beheer op rollen gebaseerde machtigingen
  • Creëer en beheer ontvangende objecten en bronnen
  • Plan, implementeer en los problemen met openbare mappen op
  • Plan een hybride omgeving
  • Voer mailboxmigraties uit
  • Een hybride omgeving implementeren en problemen oplossen

  Examen informatie

  • Duur examen:120
  • % extra tijd indien niet in moedertaal: -
  • Aantal examenvragen: 40-60
  • Minimaal aantal goed te beantwoorden: variable
  • Examen stijl: Multiple Choice
  • Open Boek: Nee
   
 • Gerelateerd

  Vakgebied
  Microsoft
   
 • e-CF competenties bij deze training

   

  Bij Capgemini Academy geloven wij in transparantie en overzicht in het opleidingslandschap. Daarom kan je hieronder zien aan welke e-CF competentie deze training of certificering bijdraagt. Kijk voor meer informatie over hoe jij het e-Competence Framework kan gebruiken op deze pagina. Wil je weten hoe je het e-CF binnen jouw organisatie kan toepassen, lees dan meer op deze pagina.

   

  e-Competence Level12345
  A.5.Architecture Design     
  E.8.Information Security Management     
  C.5.Systems Management     
  D.10.Information and Knowledge Management