• De rol van Data Engineer


  Er is tegenwoordig een overvloed aan data beschikbaar. Veel bedrijven hebben de beschikking tot data uit verschillende bronnen, zoals Google Analytics, CRM- en verkoopsystemen, email en social media. Helaas is het vaak lastig om al die data effectief te gebruiken omdat de gegevens ongestructureerd zijn.  

   

  Data Engineers organiseren data voor analytische doeleinden en maken data beschikbaar en bruikbaar voor anderen.

   

  Capgemini Academy helpt je om de juiste vakkennis en persoonlijke vaardigheden op te doen om succesvol te zijn in deze rol.

   

  Omscholen tot Data Engineer

  Heb je al ervaring in de IT, of ben je nieuw in deze sector, maar wil je graag aan de slag als Data Engineer? Check de Reskill Track: Data Engineer. In dit, op jou persoonlijk afgestemde, omscholingstraject bereiden wij je perfect voor op jouw eerste rol als Data Engineer.

   

  Wat doet een Data Engineer?

  Als Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het koppelen, organiseren en ontsluiten van data, zodat anderen in jouw organisatie (of bij de klant) hier effectief gebruik van kunnen maken.

   

  Als Data Engineer gebruik je Business Intelligence om data uit diverse databases te organiseren in een zogeheten “data warehouse”. Om dit te doen pas je jouw expertise toe om scripts en algoritmes te ontwikkelen, waarmee je de beschikbare data bij elkaar brengt en organiseert. Vaak moet je hierbij op verschillende platforms werken, omdat de gegevens uit verschillende bronnen komen.

   

  Daarnaast ben je ook bezig met het implementeren van informatieproducten. Het uiteindelijke doel van de Data Engineer is om informatieproducten (bijvoorbeeld rapporten) op te leveren, waarmee je anderen in jouw organisatie (of bij de klant) helpt om de juiste beslissingen te nemen. Als Data Engineer maak je die rapporten aan. In deze rol heb je altijd nauw contact met stakeholders aan de business kant. De meeste bedrijven hebben duidelijk voor ogen wat voor informatie ze nodig hebben en hoe ze die informatie willen ontvangen. Het is de taak van de Data Engineer om dit te organiseren en in te richten.

   

  Data Analytics Trainingen

  Naast het omscholingstraject tot Data Engineer, bieden wij ook een breed portfolio aan Data Analytics en Business Intelligence trainingen aan. Afhankelijk van welke rol je momenteel uitoefend, of gaat uitoefenen in de toekomst, helpen wij je verder om effectief gebruik te maken van de kracht van data.

   

  Welke competenties?

  Succesvol zijn als Data Engineer vergt een hoop. Je moet kennis hebben van databases, verschillende tools kunnen gebruiken en je moet instaat zijn om scripts en algoritmes te ontwikkelen. Uiteraard mogen ook persoonlijke vaardigheden niet ontbreken, aangezien je vaak met stakeholders aan zowel de technische als de business kant te maken hebt. Wij gaan je helpen om deze skills te ontwikkelen, zodat jij succesvol aan de slag kunt als Data Engineer. 

   

  Check ons portfolio aan Data Analytics en Business Intelligence trainingen hier, of leer meer over ons nieuwe omscholingstraject dat je efficient opleidt tot Data Engineer.