• De rol van Data Engineer


   

  Een ervaren data engineer is de man of vrouw die in staat is om een technische oplossing daadwerkelijk te implementeren. Toespitst op het vak van business intelligence, ben jij de man of vrouw die ervoor zorgt, dat de beloftes van de IT organisatie ook worden waargemaakt. Jij bent de man of vrouw die de data inderdaad laat stromen en die ervoor zorgt dat het gewenste rapport ook daadwerkelijk wordt aangemaakt.

   

  Capgemini Academy ondersteunt je om deze kennis op te doen. We hebben daarvoor verschillende trainingen ontwikkeld. 

   

  Wat doet een Data Engineer?

  Als data engineer heb je verschillende mogelijke rollen.

   

  Bij business intelligence halen we de benodigde data uit diverse databases en slaan we deze data op in een zogeheten “data warehouse”. Om dat te doen, worden allerlei soorten scripts en technieken gebruikt. Een data engineer maakt deze scripts aan. Het is mogelijk dat hij daarbij op verschillende platforms moet werken, omdat de gegevens op verschillende platforms te vinden zijn.

   

  Een andere rol is de rol van het implementeren van informatie producten. Bij business intelligence willen we uiteindelijk informatieproducten (rapporten, kubussen) opleveren om de business te helpen. De data engineer maakt die rapporten aan. In deze rol heb je ook een sterk contact met de business. Menig business heeft daar duidelijke ideeën over deze informatieproducten.

   

  Welke competenties?

  Het goed kunnen uitvoeren van het vak van data engineer vraagt een hoop. Je moet natuurlijk prima jouw weg weten in diverse databases. Daarnaast moet je dan een script kunnen ontwikkelen om de gevraagde gegevens eruit te halen.

   

  Als maker van informatie producten moet jij de tools, waarin dit gemaakt wordt, prima beheersen. Daarnaast moet je een goede gesprekspartner zijn van de business, om de wensen van de business in te kunnen bouwen in de informatie producten. In ons curriculum zijn diverse trainingen opgenomen om deze vaardigheden op te bouwen. Dit vraagt goede consultancy vaardigheden. In ons curriculum zijn diverse trainingen op het gebied van consultancy en communicatie opgenomen, die de data engineer prima kunnen helpen.

   

  Ben je geïnteresseerd in de rol van Data Engineer of heb je hier vragen over? Bekijk ons curriculum via onderstaande links of stuur ons een bericht middels onderstaand contactformulier.