• Waarom een training Persoonlijk Leiderschap volgen?

  Weet jij wat jouw talenten zijn en hoe je ze optimaal benut? Zelfinzicht en het begrijpen van je sterke punten zijn essentieel als je jezelf verder wilt ontwikkelen of leiding geeft. Want als je begrijpt wat je te bieden hebt, kun je dat beter naar voren brengen in gesprekken. Of je nu spreekt met klanten, collega’s of de mensen waar je leiding aan geeft. 

  Een opleiding Persoonlijk Leiderschap of een training Persoonlijke Ontwikkeling helpt om je een spiegel voor te houden en je zelfinzicht te vergroten, alsmede je handvatten te geven om een betere leider te worden.  

   

  Wat leer je zoal tijdens een training?

  In leiderschap begint het bij zelfinzicht en leiding geven aan jezelf en op die basis gaan we doorbouwen met leidinggeven aan anderen en daarna eventueel inspirerend leiding geven. In onze trainingen leer je technieken om de werkelijke behoefte van mensen (klanten) te achterhalen en effectief te communiceren en/of succesvol te adviseren. Je leert goed luisteren, doorvragen en goed presenteren. Of je nu jezelf of de organisatie vertegenwoordigt. Je komt erachter hoe je communicatiestijlen herkent en je gedrag hierop afstemt, zelfs in lastige situaties. 

   

  Voor wie zijn onze trainingen interessant? 

  Onze Persoonlijke Ontwikkeling & Leiderschapstrainingen zijn interessant voor iedereen die zijn talenten beter wil benutten, een sterkere professional wil zijn of effectiever leiding wil leren geven. Zowel mensen binnen als buiten de IT. Van junioren, senioren tot en met (hoger) management. En van vakinhoudelijke experts tot en met consultants. 

  Twijfel je welke training het beste aansluit bij jouw ontwikkeldoelen? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

   

  Persoonlijke Ontwikkeling & Leiderschap trainingen 

  Bij Capgemini Academy bieden we tientallen trainingen aan om jouw persoonlijke of professionele vaardigheden te ontwikkelen. Om het aanbod wat overzichtelijker te maken, hebben we het opgesplitst in vier onderwerpen: Persoonlijke Ontwikkeling, Professionele Ontwikkeling, Samenwerking en Persoonlijk Leiderschap. Hieronder lees je er meer over.

  Persoonlijke Ontwikkeling

  We bieden meer dan tien trainingen over Persoonlijke Ontwikkeling. Wie fijner wil werken, heeft wellicht baat bij een training Time Management of Systematisch Werken. Als je een boodschap beter over wil brengen, zijn de trainingen Storytelling en Zakelijk Tekenen interessant. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele keuzemogelijkheden.

  Professionele Ontwikkeling

  Op de werkvloer worden veel verschillende vaardigheden en competenties van je verwacht. Met een training Professionele Ontwikkeling verbeter je deze. Kies bijvoorbeeld voor een training Professioneel Presenteren, To-the-Point Tekstschrijven of Consultancy Skills. Of ontwikkel specifieke competenties met een training Empathisch Luisteren, Politiek Handelen en Realistisch Overtuigen

  Samenwerken

  Het is zo belangrijk en tegelijk zo ingewikkeld: Samenwerken. Wij bieden trainingen aan om jezelf een nog betere teamplayer te maken of om workshops te faciliteren. Daarnaast kun je bij ons leren om feedback te geven en je mening of informatie duidelijk weer te geven

  Werk je binnen een multicultureel team of heb je veel contact met klanten van andere culturen? Dan is de training Interculturele bewustwording een waardevolle investering.

  Leiderschap-trainingen

  Een Leiderschap-training is nuttig voor iedereen die zich wil ontwikkelen op dit gebied en/of voor elk Management team die effectiever wil zijn. In bij Capgemini Academy heb je de keuze uit verschillende trainingen, modellen en maatwerk mogelijkheden om te werken aan beter leiderschap.  Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt over maatwerk mogelijkheden. Van Professionele Communicatie tot Coachend Leiderschap en Leading Innovation.

   

  Waarom Capgemini Academy? 

  • Onderdeel van één van de grootste, meest innovatieve IT-dienstverleners ter wereld.

  • Groot trainingsaanbod: zowel volledig online als klassikaal beschikbaar. 

  • De meeste trainingen zijn inclusief certificering en examen. 

  • Trainers met passie, didactische vaardigheden en ruime praktijkervaring 

  • Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,7.

  Ervaren trainers

  Onze trainers hebben zich op persoonlijk en professioneel vlak ver ontwikkeld. Ze zijn opgeleid, volledig gecertificeerd en ervaren. Met veel plezier delen ze hun kennis, ervaring en enthousiasme met jou. Ze stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. Even voorstellen: 

  Vivian Capel: Trainer Personal Skills
  “Mijn doel is om jou als professional in je kracht te zetten.”

  Mila Bom: Trainer Personal Skills
  “We werken vooral samen op basis van gevoel of ervaring. Ik maak mensen graag bewust van de factoren die van invloed zijn op die samenwerking en hoe culturele verschillen hier een rol in spelen.”

   

  Klassikaal, online, blended en in-company 

  Bij Capgemini Academy leer je op een manier die bij jou past. Klassikaal, online of liever een combinatie (blended)? De meeste trainingen kun je ook in-company volgen: binnen de muren van je eigen organisatie. Om het leren nog leuker en effectiever te maken, gebruiken we verschillende tools. Denk aan video’s, games, quizjes, webinars en praktijkcases. En met vragen kun je altijd terecht bij jouw trainer. 

   

  Maatwerk ontwikkelingstrainingen voor organisaties

  Wil je meerdere medewerkers tegelijk laten trainen, bijvoorbeeld tijdens een training beter samenwerken? Of wil je Persoonlijk Leiderschap en Persoonlijke Ontwikkeling onderdeel maken van een traineeship binnen jouw organisatie? Dan is een maatwerktraining mogelijk precies wat jouw organisatie nodig heeft. 

  Samen met onze consultants bespreek je de leerdoelen en randvoorwaarden, vervolgens ontwikkelen we een training op maat. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.