• Managing Benefits™ Practitioner (EN)

 • Incompany

  Managing Benefits voorziet in de behoefte van veel organisaties om te komen tot een betere onderbouwing en beheersing van de baten die men wenst te realiseren door middel van project en programma's.

  Training code
  CGAMB-PCE
  Gesproken taal
  Engels
  Taal materiaal
  Engels
  Dagdelen
  3
  Kosten
  €1.500,00
  excl. BTW Geen extra kosten.

  Een Incompany training biedt verschillende voordelen:

  - Je bepaalt zelf de locatie
  - Je beleeft de training met je collega’s, daardoor sluit deze altijd aan op jouw praktijk
  - De trainer kan in uitleg, voorbeelden en opdrachten aansluiten bij jouw organisatie
  - In overleg kan de training aangepast worden aan organisatie specifieke vragen

  Vraag nu meer informatie of een offerte aan.

   

  Wat is Managing Benefits™ Practitioner

  Veel organisaties worstelen met de 'business case' als instrument voor het rechtvaardigen van investeringen in verandering. Hoe te komen tot een realistische en haalbare schatting van baten?
  Nog meer organisaties ervaren grote moeite in daadwerkelijk sturen op het behalen en sturen op die baten.
  De guidance Managing Benefits die naadloos aansluit op de populaire richtlijnen voor projectmatig werken PRINCE2®, Managing Successful Programmes (MSP®) en Management of Portfolios (MoP®) biedt hiervoor belangrijke handvatten. Deze training is het logische vervolg op de Foundation opleiding en geeft een verdieping gericht op de concrete toepassing van de best practices die tijdens de Foundation training zijn behandeld.

   
   

  Voor wie is Managing Benefits™ Practitioner

  De doelgroep voor deze training omvat iedereen met een taak die te maken heeft met het doelmatig en doelgericht sturen van veranderingen in een organisatie. Dit is een brede groep waaronder begrepen zijn opdrachtgevers, (strategische) adviseurs, project en programmamanagers en schrijvers/beoordelaars van business cases. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze ervaring hebben met de concepten van benefit management en in het bezit zijn van het Managing Benefits Foundation certificaat.
  Kennis van PRINCE2®, MSP®en/of Management of Portfolios® is behulpzaam bij het verkrijgen van het gevraagde inzicht maar niet noodzakelijk.

  Voorvereisten

  Voordat je deelneemt aan deze training moet je de Foundation training gevolgd hebben. Om het examen te kunnen doen, moet je in bezit zijn van het Foundation certificaat.

  Doelstellingen

  Managing Benefits voorziet in de behoefte van veel organisaties om te komen tot een betere onderbouwing en beheersing van de baten die zij met projecten en programma's willen realiseren.
  Dit wordt mogelijk gemaakt door handvatten te bieden voor meer volledige en betrouwbare voorspellingen van de te realiseren baten en door richtlijnen te geven om deze baten zo vroeg en zo volledig mogelijk te realiseren, inclusief eventuele ongeplande baten.
  Dit omvat processtappen, technieken, maar ook het herkennen van en rekening houden met de cognitieve beperkingen die ons allemaal hinderen bij effectief batenbeheer.

  Examen informatie

  Bij deze training is een voucher voor het officiële, internationaal erkende examen inbegrepen.
  De kosten van de examenvoucher zijn opgenomen in de prijs van de training. Kort na aanvang van de training ontvang je per mail een voucher waarmee je je examen kunt reserveren. Houd rekening met het feit dat je minimaal 5 werkdagen vooraf je examen moet plannen.
  Kijk voor meer informatie ook op https://academy.capgemini.nl/thema/examens

  • Duur examen: 150 min
  • % extra tijd indien niet in moedertaal: 25%
  • Aantal examenvragen: 80
  • Minimaal aantal goed te beantwoorden: 40
  • Examen stijl: Multiple choice
  • Open Boek: Ja
   
 • Gerelateerd

  Vakgebied
  Projectmanagement
   
 • e-CF competenties bij deze training

   

  Bij Capgemini Academy geloven wij in transparantie en overzicht in het opleidingslandschap. Daarom kan je hieronder zien aan welke e-CF competentie deze training of certificering bijdraagt. Kijk voor meer informatie over hoe jij het e-Competence Framework kan gebruiken op deze pagina. Wil je weten hoe je het e-CF binnen jouw organisatie kan toepassen, lees dan meer op deze pagina.

   

  e-Competence Level12345
  A.4.Product/Service Planning     
  E.2.Project and Portfolio Management     
  E.6.ICT Quality Management