• GenAI

    Maak kennis met onze GenAI-trainingen

    Generative AI (GenAI) revolutioneert de manier waarop we werken. Onze trainingen helpen je om krachtige GenAI-technieken effectief in te zetten, waardoor je zowel efficiënter als creatiever kunt werken. Bekijk ons diverse aanbod en schrijf je in voor een training!

    GenAI trainingen bij Capgemini Academy

    Onze trainingen zijn niet alleen ontworpen om jou de theorie van GenAI bij te brengen, maar ook hoe je deze technieken praktisch kunt toepassen in je werk. Of je nu software engineer, data professional of stafmedewerker bent, wij hebben een passende training voor elke doelgroep.

  • Waarom is GenAI zo belangrijk?

    GenAI, ook wel generatieve artificial intelligence, maakt het mogelijk om repetitieve taken te automatiseren en werkprocessen aanzienlijk te versnellen. Professionals kunnen dankzij AI-technieken sneller werken, fouten eerder opsporen en processen beter optimaliseren, waardoor er meer ruimte ontstaat voor complexere en creatieve taken.

    Met de opkomst van GenAI worden nieuwe vaardigheden steeds belangrijker, zoals het effectief aansturen van AI-modellen (prompt engineering) en het kritisch beoordelen van de gegenereerde output. Organisaties die GenAI omarmen, kunnen innovatiever en flexibeler inspelen op veranderende marktomstandigheden.


    Wat doet een GenAI-gebruiker in de organisatie?

    Wie GenAI beheerst, is in staat om generative artificial generative intelligence te integreren in uiteenlopende processen, om zo de efficiëntie, stabiliteit en schaalbaarheid van technologische oplossingen te verbeteren.

    1. Automatiseren van repetitieve taken: GenAI is heel goed in te zetten om routinematige processen zoals foutopsporing, debugging en code-optimalisatie te automatiseren. Dit bespaart tijd en vermindert menselijke fouten.
       
    2. Documentatie: Een van de krachtigste functies van GenAI is de mogelijkheid om snel en efficiënt teksten te genereren. Dit kan bijzonder nuttig zijn in verschillende fasen van software- of productontwikkeling, waarbij documentatie een cruciale rol speelt. GenAI kan helpen bij het creëren, onderhouden en verbeteren van documentatie op verschillende manieren.
       
    3. Versnellen van ontwikkeling: Door sneller code te genereren en processen te optimaliseren, helpt GenAI de ontwikkeling van software of technologische oplossingen te versnellen. Dit verkort de time-to-market van producten en diensten.
       
    4. Onderhouden van AI-pijplijnen: Een belangrijk onderdeel van wat je met GenAI kan, is het opzetten en beheren van door AI aangedreven pijplijnen voor continue integratie en deployment (CI/CD). Hierbij zorgt de GenAI-gebruiker voor een naadloze integratie van nieuwe AI-modellen, algoritmes en updates in bestaande systemen, zonder de stabiliteit te verstoren.
       
    5. Testautomatisering en kwaliteitsverbetering: GenAI-experts ontwikkelen geautomatiseerde tests die de foutdetectie verbeteren, de prestaties verhogen en de algemene kwaliteit van technologische oplossingen waarborgen.
       
    6. Voorspellingen en optimalisatie: Door AI-modellen te gebruiken om voorspellingen te doen over mogelijke defecten en verbeterpunten, dragen GenAI-experts bij aan het optimaliseren van de systeemarchitectuur en de betrouwbaarheid van producten.
       

    Kortom, wie de theorie en praktijk van AI onder de knie heeft, speelt een cruciale rol in de organisatie.
     

    Waarom een GenAI training volgen?

    Onze GenAI trainingen geven je handvaten om GenAI effectief in te zetten, zodat je je werk (nog) beter, productiever en efficiënter uit kunt voeren. Of het nu gaat om het automatiseren van routineuze taken tot meer specialistische vaardigheden.

    Omdat GenAI de toekomst vormt, verdiep je je als professional in skills die je nog vele jaren van pas zullen komen.


    Capgemini-trainingen gericht op GenAI

    Bij Capgemini Academy leer je hoe je GenAI en andere AI-technieken gebruikt om innovatieve oplossingen te bouwen. Van AI-modellen tot cloud-native development, je ontdekt de nieuwste technologieën die de toekomst van softwareontwikkeling bepalen.

    • Ontwikkelaars
    • Programmeurs
    • Scrum masters
    • Product owners
    • Business-analisten
    • Architecten
    • Software Engineer
    • Data professionals
    • Security professionals
    • Front-end developers
    • UX-designers
    • Mendix-developers
    • Projectmanagers
    • Testers
    • Stafmedewerkers
    • HR-professionals
    • Marketingmedewerkers
    • Customer service medewerkers
    • Operationeel managers

     

    Waarom Capgemini Academy?

    • Onderdeel van één van de grootste, meest innovatieve IT-dienstverleners ter wereld.
    • Groot trainingsaanbod: zowel volledig online als klassikaal beschikbaar.
    • De meeste trainingen zijn inclusief certificering en examen.
    • Trainers met passie, didactische vaardigheden en ruime praktijkervaring als IT-professional.
    • Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,8.

     

    Onze GenAI-trainers

    Onze trainers zijn specialisten in hun vakgebied en doen niets liever dan hun kennis, ervaring en enthousiasme met jou delen en kunnen als geen ander de theorie koppelen aan de praktijk. Even voorstellen:

    Ton Godtschalk: Trainer Data Management, GenAI & Data Analytics
    Met de juiste GenAI-skills blijf je relevant.


    GenAI in-depth

    Een belangrijk aspect van GenAI (generatieve artificial intelligence) is dat het in de gehele keten van de creatie van oplossingen, diensten en producten kan worden ingezet. Van ontwerp en ontwikkeling tot implementatie en onderhoud, GenAI optimaliseert elk onderdeel door repetitieve taken te automatiseren en processen te versnellen. AI-technieken kunnen bijvoorbeeld ook helpen bij het genereren van documentatie, het opsporen van fouten, het verbeteren van processen, het voorspellen van onderhoudsbehoeften, en het testen van software.

    GenAI stelt bedrijven in staat om complexere en innovatieve oplossingen te creëren die voorheen moeilijk of zelfs onmogelijk te realiseren waren. Dit varieert van geavanceerde AI-gestuurde toepassingen tot nieuwe manieren om met technologie en bedrijfsvoering om te gaan.

    Samengevat is GenAI belangrijk omdat het in elke stap van de creatie van oplossingen, diensten en producten waarde toevoegt. Het maakt bedrijven niet alleen innovatiever en efficiënter, maar helpt ze ook sneller in te spelen op veranderingen in de markt – een cruciaal voordeel in een competitieve omgeving.


    GenAI-certificering

    Veel van onze trainingen leiden na afronding tot een officiële certificering en/of de uitreiking van een digitale badge van Capgemini Academy - zodat deelnemers te allen tijde de opgedane ervaring kunnen tonen


    Klassikaal, online, blended én in-company

    Bij Capgemini Academy leer je op een manier die bij jou past. Klassikaal, online of liever een combinatie (blended)? De meeste trainingen kun je ook incompany volgen: binnen de muren van je eigen organisatie. Om het leren nog leuker en effectiever te maken, gebruiken we verschillende tools. Denk aan video’s, games, quizzen, webinars en praktijkcases. En met vragen kun je altijd terecht bij jouw trainer.


    Maatwerk GenAI-trainingen voor organisaties

    Wil je meerdere medewerkers of teams een GenAI-training laten volgen, of wil je een GenAI-aspect laten toevoegen aan andere trainingen uit ons aanbod? Kies dan voor een maatwerktraining van Capgemini Academy. Onze maatwerk GenAI-trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van jouw organisatie.

    Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en ontdek hoe een maatwerk Generatieve AI-training jouw organisatie kan helpen efficiënter en effectiever te werken.