• Front-end Engineering


  back-end engineeringFront-end refereert aan de voorkant van een applicatie, dus datgene wat een gebruiker ziet en waarmee hij/zij interactie heeft. Hierbij kun je denken aan de knoppen op een webpagina of de layout. Om de  front-end van een applicatie te kunnen bouwen, moeten deelnemers bekend zijn met een aantal talen, tools en frameworks. De meest belangrijke worden behandeld binnen deze Software Engineering tracks van Capgemini. De onderdelen die behandeld worden zijn:

   

  • JavaScript
  • HTML
  • CSS
  • Tooling & Frameworks

   

  JavaScript

  JavaScript, vaak afgekort als JS, is een programmeertaal waarmee je een site interactief maakt. Net als voor HTML en CSS geldt, wordt JavaScript uitgevoerd door een browser. Aan de hand de informatie die een browser in JavaScript leest, wordt de webpagina opgebouwd. JavaScript bestaat uit platte tekst, die o.a. met een standaard tekstverwerker (Microsoft Word, Notepad etc.) bewerkt kan worden. JavaScript wordt nogal eens verward met de programmeertaal Java, omdat het er qua naam en qua syntaxis sterk op lijkt. Die gelijkenis is oppervlakkig; in wezen zijn het heel verschillende talen.

   

  HTML

  Initieel is Hyper Text Markup Language (HTML) een opmaaktaal voor gegevens in tekstdocumenten. Vaak wordt er gesproken over HTML codes, HTML code schrijven, een webpagina coderen. Echter is men met HTML vooral bezig aan het leesbaar maken van de content. Voor verdere opmaak van de pagina wordt HTML gecombineerd met Cascading Style Sheets (CSS).

   

  CSS

  Cascading Style Sheets, of CSS dus, is de programmeertaa waarmeel je bepaalt hoe een element op je webpagina er uit komt te zien. Door specifiele elementen op de pagina te selecteren, wat met CSS mogelijk is, kan je opmaak en styling aanpassen.

   

  Tooling & Frameworks

  Webtechnologieën gaan zo snel dat het een lastige klus wordt voor zowel bedrijven als ontwikkelaars om het tempo bij te houden. Elk jaar verschijnen er nieuwe tools die de oude overbodig maken. Frontend-ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het web en front-end-technologieën zijn de afgelopen jaren daarom meervoudig gegroeid. Bekende front-end tools zijn o.a. Vue.js en Angular.