• Ontdek de basis van Software Engineering


  Het beroep van software engineer is ontzettend veelzijdig. Je hebt naast een gedegen basis aan technische vaardigheden ook verschillende vaardigheden nodig op het gebied van samenwerken, klantcontact, agile werken, etc. Veel organisaties zijn op zoek naar T-shaped software engineers die niet alleen kennis hebben van bijv. de backend, maar kennis hebben van het gehele proces van applicatie ontwikkeling. Hiervoor heb je kennis nodig over back-end programmeren, front-end programmeren, databases, testing, security en moet je ook in staat zijn om al deze skills te integreren in het neerzetten van een gedegen applicatie. Daarnaast is het als Software Engineer ontzettend belangrijk dat je vaardigheden ontwikkelt in het zelf leren en uitzoeken van verschillende technieken. 

   

  Tijdens onze Software Engineering Tracks komen al deze vaardigheden in een praktijkgerichte setting aan bod. In deze track worden niet alleen de technische vaardigheden behandeld, maar is er ook oog voor de benodigde softskills in het werk van een software engineer. 

   

  Aanpak

  De Software Engineering Tracks van Capgemini Academy zijn er op gericht de deelnemers direct inzetbaar te maken na het doorlopen van de track. Hiervoor hanteren we een experiential learning aanpak. In deze aanpak werken de deelnemers aan een case waarin de verschillende vaardigheden nodig zijn om tot een succesvol eind te komen. De deelnemers werken op een professionele manier samen in een Agile aanpak.  Als team bouwen en testen zij een complete webapplicatie met een backend, frontend en database. Hierbij krijg je als deelnemer de informatie aangeboden op het moment dat je het nodig hebt, waardoor het direct duidelijk wordt hoe de verschillende technieken en aanpakken samenhangen. Onze trainers bieden hiervoor de basis aan en stimuleren je vervolgens om zelf op zoek te gaan naar de antwoorden. Daar waar je vastloopt, staan ze voor je klaar met technische ondersteuning. Tenslotte is er bij dit traject een personal coach betrokken die helpt met het aanleren van de verschillende persoonlijke skills en helpt met het leren leren. 

   

  Doelgroep

  De Software Engineering Tracks bestaan voor verschillende doelgroepen.

   

  De foundation tracks zijn erop gericht om mensen in korte tijd klaar te stomen als Junior developer. Hierbij leren ze werken met verschillende talen en tools en leren ze gelijk hoe deze allemaal samenwerken in een applicatie.  

   

  Ook kunnen mensen die opzoek zijn naar nieuwe vaardigheden, of graag persoonlijke vaardigheden willen aanleren, aansluiten in deze track. 

   

  Of je nu net van school komt of een carriereswitch maakt, de eerste stap in de richting van software engineering gaat via deze basis-opleiding. 

   

  Software Engineering Tracks

  Ben je geïnteresseerd in dit concept en is het wat voor jou? Kijk dan snel bij de verschillende tracks die we aanbieden: