• Projectmanagement certificeringen


  Je werkt als projectmanager of in het vakgebied projectmanagement en je wilt er voor zorgen dat je ervaringen waardevast worden. Een certificering is een heel mooi middel om te laten zien wat je waard bent, vooral als die certificering ook nog internationaal erkend is. Maar welke certificering moet je kiezen? Er zijn er zo veel.
   
  Capgemini Academy heeft een breed aanbod in certificeringen op het gebied van Projectmanagement. Welke certificeringen dat zijn en wat de betekenis van er van is, lees je hier onder.
   

  Agile Project Management

   
  Agile Project Management (Agile PM) is de Agile projectmanagement-aanpak die gebaseerd is op DSDM. 
  Dynamic Systems Development Method of DSDM (www.dsdm.org) is een Agile methode die al sinds 1995 bestaat. 
   
  Voor Agile PM kun je je certificeren op Foundation en Practitioner niveau. 
   

  PRINCE2®

   
  PRINCE2® (PRoject IN Controlled Environments) is een internationaal erkende projectmanagementmethode voor effectief projectmanagement. De methode is ontwikkeld op basis van best practices. De methode is gericht op de besturing van projecten en op het beheersbaar omgaan met veranderingen in de projectomgeving. De methode vertelt iets over wie, wat, wanneer moet doen, niet over het hoe.
   
  Voor PRINCE2 kun je je bij ons certificeren op Foundation en Practitioner niveau. 
   

  PRINCE2 Agile

  Wanneer je PRINCE2 Practitioner-gecertificeerd bent, dan kun je je aanvullend certificeren voor PRINCE2 Agile. PRINCE2 Agile beschrijft hoe je een PRINCE2-project op maat kunt maken voor een Agile omgeving
   

  Change Management

   
  Dit is gebaseerd op de nieuw verschenen Change Management Body of Knowledge. Deze certificering van APMG omvat alle kennisdomeinen benodigd voor effectieve veranderprocessen en biedt een breed inzicht in relevante modellen en theorieën. 
   
  Voor Change Management kun je je certificeren op Foundation en Practitioner niveau. 
   

  Management of Portfolios (MoP®)

   
  Management of Portfolios (MoP®) is de standaard van Axelos voor Portfoliomanagement. MoP® biedt een raamwerk voor het definieren en het leveren van (verander) portfolio's.
   
  Voor Management of Portfolios kun je je certificeren op Foundation en Practitioner niveau. 
   

  Management of Value (MoV®)

   
  Management of Value (MoV®) is de standaard van Axelos voor Value Management en is ontstaan vanuit de beproefde en succesvolle technieken voor value management zoals die al lang in veel verschillende sectoren wordt toegepast.
   
  Voor Management of Value kun je je certificeren op Foundation en Practitioner niveau. 
   

  Managing Benefits™

   
  Managing Benefits van APMG International is de certificering die helpt bij het verbeteren van batenmanagement in organisaties. Het geeft je de methodieken voor het in kaart brengen en beheersen van benefits. Daarnaast geeft het inzicht in de psychologische factoren die beïnvloeden hoe baten binnen organisaties gerealiseerd worden.
   
  Voor Managing Benefits kun je je certificeren op Foundation en Practitioner niveau. 
   

  Managing Successful Programmes (MSP®)

   
  MSP® is de certificering van Axelos voor Programma management. Het is de de facto standaard voor het sturen en beheersen van Change programma's in organisaties. De besturing van de programma’s volgens MSP® sluit naadloos aan op de besturing van projecten volgens PRINCE2®
   
  Voor MSP kun je je certificeren op Foundation, Practitioner en Advanced Practitioner niveau. 
   

  Portfolio, Programme and Project Offices (P3O®)

   
  P3O® is de standaard van AXELOS voor de inrichting van PMO's. Het ondersteunt de inrichting van de besluitvormingsprocessen ten aanzien van veranderingen in organisaties. P3O biedt een richtlijn voor het inrichten van portfolio, programma en project bureaus in organisaties.
   
  Voor P3O® kun je je certificeren op Foundation en Practitioner niveau. 
   

  Management of Risk (M_o_R®)

   
  Management of Risk is de standaard van AXELOS voor Risicomanagement. M_o_R beschrijft een integrale structuur, inrichting en aanpak van risicomanagement voor de hele organisatie. Zo kan het effect van risicomanagement vergroot worden en de onderneming succesvoller zijn in veranderen.
   
  Voor Management of Risk kun je je certificeren op Foundation en Practitioner niveau
   

  PMI certificering

   
  Het Project Management Institute (PMI) is een wereldwijd opererende organisatie met haar basis in Amerika. In Nederland wordt zij vertegenwoordigd door het Nederlandse PMI Chapter. PMI heeft een eigen standaard ontwikkeld: de Project Management Body of Knowledge (PMBoK). In deze PMBoK vindt men onder andere processen, methoden, kennis gebieden, technieken, verantwoordelijkheden en gedragsrichtlijnen. PMI kent diverse certificaten waaronder het PMP (Project Management Professional) certificaat.
   
   
   
   

   

   

  >