• Testing & Security


  back-end engineeringAan het belang van testen en veligheid gaan we niet veel woorden vuil maken. Het tijdperk waar we vandaag de dag in leven bewijst namelijk dag in dag uit dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn. Om die reden maakt 'Testing & Security' dan ook essentieel deel uit van onze Software Engineering Tracks. Tijdens dit onderdeel van de tracks komen de volgende onderwerpen aan bod:

   

  • Mocks
  • Debugging
  • Code Quality
  • OWASP
  • SQL Injection
  • SonarQube

   

  Mocks

  Mocking wordt voornamelijk gebruikt bij Unit Testen. Een testobject kan afhankelijkheden hebben van andere (complexe) objecten. Om het gedrag van het testobject te isoleren wil je de andere objecten vervangen door mocks die het gedrag van de echte objecten simuleren. Dit is handig als de echte objecten onpraktisch zijn om in de Unit Test op te nemen. Kortom, Mocks zijn objecten die het gedrag van echte objecten simuleren.

   

  Debugging

  Debugging is het proces van het vinden en oplossen van fouten of problemen binnen software of systemen die een correcte werking van de software of systemen verhinderen.

   

  Code Quality

  Code Quality is een groep verschillende attributen en vereisten, bepaald en geprioriteerd door uw bedrijf. 

   

  SQL Injection

  SQL-Injection is een techniek voor het injecteren van code, die wordt gebruikt om datagestuurde toepassingen aan te vallen, waarin schadelijke SQL-instructies worden ingevoegd in een invoerveld voor uitvoering.

   

  SonarQube

  SonarQube is een open-source platform ontwikkeld door SonarSource voor continue inspectie van codekwaliteit om automatische beoordelingen uit te voeren met statische analyse van code om bugs, codegeuren en beveiligingsproblemen op te sporen in 20+ programmeertalen.